News

Gabriela Firea are planuri mari în Parlamentul României: „Voi continua extinderea Programului de fertilizare in vitro”

03.12.2020 | 17:17
Gabriela Firea are planuri mari in Parlamentul Romaniei Voi continua extinderea Programului de fertilizare in vitro
ADVERTISEMENT

Cu  doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Gabriela Firea, candidatul care deschide lista Partidului Social Democrat pentru Senat, promite să extindă la nivel național unul dintre proiectele de succes demarate în mandatul de primar al Capitalei.

Este vorba despre programul care, așa cum reiese încă din titlu, oferă o nouă șansă cuplurilor care abia dacă mai îndrăzneau să viseze că într-o bună zi vor reuși să devină părinți. De altfel, această inițiativă a ajuns în vara anului 2020 la cel de-al 400-lea copil care vede lumina zilei.

ADVERTISEMENT

Dragostea nu moare niciodată! Ea ne dă speranţă în ziua de mâine. Chiar și în vreme de război sanitar!”, spunea fostul edil la acea vreme, marcând fericitul eveniment.

Gabriela Firea extinde programul care acordă o nouă șansă cuplurilor infertile: „De la Capitală, în întreaga țară”

Pot să anunț acum că, în calitate de viitor senator de Bucureşti, voi propune extinderea „Programului de fertilizare in vitro” de la Capitală, în întreaga țară.

ADVERTISEMENT

Voi iniţia împreună cu colegii mei din PSD un proiect de lege prin care cuplurile infertile din întreaga țară să poată obține gratuit o procedură de fertilizare in vitro, care să le ofere șansa de a avea un copil.

Vom face o analiză completă la nivelul fiecărui judeţ şi vom anunţa cât de curând şi sursele de finanţare ale proiectului”, a declarat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Programul este destinat exclusiv cuplurilor care pot face dovada unor afecțiuni incompatibile cu reproducerea pe cale naturală. Cu alte cuvinte, beneficiarii trebuie să prezinte un diagnostic din partea medicului specialist în obstetric – ginecologie, cu competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului şi în reproducere umană asistată medical.

În cazul proiectului iniţiat de mine la Primăria Capitalei, sprijinul financiar era acordat sub forma a doua vouchere FIV: un voucher în valoare de 4.600 de lei pentru tratamentul medicamentos  şi un voucher în valoare de 9.200 de lei pentru proceduri medicale. 

ADVERTISEMENT

Voucherele FIV pot fi folosite în farmacii şi unităţi sanitare publice şi private acreditate de Agenţia Naţională de Transplant pentru fertilizare în vitro”, a explicat Gabriela Firea, care deschide lista candidaților PSD pentru Senat.

ADVERTISEMENT