News

Gabriela Firea, atac dur la adresa USR-PLUS și PNL: “Au numit în consilii de administrație oameni doar pe baza carnetului de partid”

19.03.2021 | 22:27
Gabriela Firea atac dur la adresa USRPLUS si PNL Au numit in consilii de administratie oameni doar pe baza carnetului de partid
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, a lansat vineri, la Antena 3, un atac la adresa coaliției de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, declarând că: “USR-PLUS și PNL au numit oameni în consiilile de administrație oameni recomandați doar de carnetul de partid”.

Firea a tot lansat atacuri la adresa PNL pe această temă, spunând că partidul a căpușat sistemul public cu zeci de mii de angajați aduși în ultima perioadă, angajându-i doar pentru că sunt apropiați ai partidului.

ADVERTISEMENT

Totodată, acum mai mult de o lună, fostul primar a declarat că nu ar fi plătit zeci de milioane de lei primăriei din Voluntari în timpul mandatului.

Gabriela Firea, atac la USR-PLUS și PNL: “Au numit în consiliile de administrație oameni recomandați doar de carnetul de partid”

“Dintre probleme capitalei cea mai apăsătoare este cea a termoficării. Știți, s-a zis că doar trebuie să plec eu din primărie și după se va rezolva problema.

ADVERTISEMENT

S-a spus că rimarul dreptei unite are o relație politică privilegiată, având o relație bună cu Ministrul Energiei și cu Ministrul Finanțelor.

Așadar, fluxul financiar va fi unul corespunzător, problema strigentă a Capitalei va fi rezolvată, ceea ce, vedeți, nu s-a rezolvat absolut deloc.

ADVERTISEMENT

Eu am făcut doar ceea ce se întâmplă peste tot în Uniunea Europeană în ultimii 20 de ani. Companiile municipale nu au preluat ceea ce înseamnă dezvoltarea orașului în sensul anulării contractele companiilor private.

Gândirea noastră a fost 30-40% dintre servicii să fie realizate de companii municipale, restul rămănând să fie preluate de compani private prin licitații publice transparente.

ADVERTISEMENT

Caracatița nu a existat și nici nu poate să existe așa ceva, sunt legi care guvernează domeniul administrativ și doar declarațiile politicianiste din campaniile electorale pot să conțină aceste idei.

Ce este important de văzut este că nu doar în Adunările Generale ale Acționarilor, care curpind reprezentanții Consiliului General, sunt acum membri USR-PLUS și PNL, ci și în consiliile de administrație,

Noi acolo nu am numit oameni politici, iar USR-PLUS și PNL pun oameni din partea partidelor politice, care au fost recomandați doar prin prisma carnetelor de partid.

La companiile municipale noi am avut recomandări de specialiști în toate domeniile de activitate, profesori universitari, academicieni și așa mai departe, oameni care sunt reprezentativi pentru zona tehnică sau cea universitară”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

ADVERTISEMENT