News

Gabriela Firea acuză PNL că a angajat 40.000 de bugetari în plus: “A căpușat sistemul public cu politruci liberali”

12.02.2021 | 22:02
Gabriela Firea acuza PNL ca a angajat 40000 de bugetari in  plus A capusat sistemul public cu politruci liberali
ADVERTISEMENT

Gabriea Firea, fostul primar general al Bucureștiului, a atacat dur guvernul, vineri la Antena 3, comentând angajările din mediul privat care s-au realizat din ianuarie 2020 încoace: “au adus în plus 44.000 de oameni în aparatul bugetar, acest partid care a spus că vrea să subțieze statul”.

Firea a fost un critic activ al coaliției de guvernare în ultimele săptămâni, declarând în urmă cu două săptămâni că este inacceptabil că nu există un buget pentru anul 2021. Acesta a fost prezentat joi de către ministrul Alexandru Nazare.

ADVERTISEMENT

După tragedia de la Balș, fostul primar general a avut o serie de declarații dure la adresa coaliției, acuzând-o de lipsă de asumare a răspunderii.

Gabriela Firea, atac la adresa coaliției de guvernare: “Au adus 44.000 de oameni la stat”

“Toată campania USR și PNL a vorbit despre niște caracatiție imaginare, că PSD a promovat peste tot oameni recomandați de organizațiile județene. Am aflat cu toții și poate să spunem unele lucruri rele, dar și foarte mult efabulații, peste 90% invenții.

ADVERTISEMENT

Ulterior când au fost întrebați despre aceste fabulații au spus că „așa e în campanie”. De vreo patru-cinci luni așteptăm să fie dați afară cei din ‘caracatița’ mea, nu a fost nimeni dat afară, din motiv că acest lucru nu există.

Ce este sfidător la adrea tuturor românilor este că s-a promis în campanie că se va subția aparatul bugetar, că nu vor mai fi funcționari care toacă hârtiile și va fi acea optimizare.

ADVERTISEMENT

Dacă ne amintim pe ordonanța 1/2020 interzicea detașarile din sistemul privat spre mediul de stat, o ordonanță cu care s-a lăudat peste tot Orban, a zis că a oprit 30.000 de ‘pesediști’.

Au ocupat ei 44.000 de bugetari în plus,  un guvern care a anunțat că face reduceri, deci cei 30.000 de ‘așa-ziși pesediști’ plus încă 14.000, în contextul în care acest guvern spune că vrea să reducă cheltuielile”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Firea, declarații dure în mediul online: “Jungla de dreapta”

“44.000 bugetari în plus în Guvernarea PNL Orban-Cîțu. În timp ce Cîțu susține demagogic că vrea să „asaneze” sistemul bugetar, în spate, PNL a căpușat deja tot sistemul public cu zeci de mii de politruci liberali, cu iubite, miss-uri sau beizadele, cum vedem în toate instituțiile publice. Oriunde pui degetul în sistemul public, sare un politruc PNL angajat în guvernarea Orban-Cîțu.

Conform datelor oficiale prezentate de Ministerul Finanțelor publice, în anul 2020, sub guvernarea PNL, cu susținere USR și UDMR, numărul bugetarilor din România a crescut cu 14.000 de persoane.

În plus, trebuie să ținem cont că prin OUG 1/2020 Guvernul Orban a interzis detașarea din mediul privat pe locurile vacante din sistemul public.

La vremea respectivă Cîțu și Orban susțineau sus și tare că sunt 30.000 de astfel de detașări care erau puse în seama PSD.

Rezultă deci că prin OUG 1/2020 care a interzis transferurile au fost vacantate pe loc 30.000 de poziții în aparatul bugetar.

Dacă Guvernarea PNL nu ar fi angajat niciun bugetar în plus, ar fi trebuit la finalul anului 2020 să fie raportat un număr de bugetari cu 30.000 mai puțini față de decembrie 2019.

Dar în loc de o raportare cu -30.000 datele oficiale indică o creștere cu +14.000 de bugetari.

Deci în total, în guvernarea PNL Orban-Cîțu au fost angajați numai puțin de 44.000 de bugetari. Dintre aceștia doar 4.000 sunt justificați de pandemie, pentru că doar 4.000 apar ca angajați în sistemul sanitar.

Restul de 40.000 sunt politrucii puși de PNL în toate funcțiile din sistemul public.

#JunglaDeDreapta
#NuLePasāDeOameni”, a postat Firea vineri pe Facebook.

ADVERTISEMENT