News

Primarul Nicuşor Dan vine cu precizări: “Alexandru Arşinel a rămas pe contract de actor la Teatrul Constantin Tănase. Nu i l-am prelungit pe cel de director artistic”

După ce actorul Alexandru Arșinel a povestit că primarul Capitalei nu i-a mai prelungit contractul la teatru, Gabriela Firea a lansat un atac la adresa lui Nicușor Dan. Acesta din urmă reacționează.
01.02.2022 | 18:28
Primarul Nicusor Dan vine cu precizari Alexandru Arsinel a ramas pe contract de actor la Teatrul Constantin Tanase Nu i lam prelungit pe cel de director artistic
ADVERTISEMENT
01-02-2022
16:27

Nicușor Dan, despre contractul lui Alexandru Arșinel la teatru: ”Precizări la o nouă dezinformare”

Nicușor Dan reacționează după ce în spațiul public au apărut nemulțumiri pe fondul neprelungirii contractului la Teatrul Constantin Tănase al lui Alexandru Arșinel.

Primarul general a precizat într-o postare pe rețelele de socializare că Alexandru Arșinel a rămas colaborator al teatrului, însă nu și director adjunct. ”În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat”, a scris edilul general al Capitalei.

”Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs.

Până de curând era și directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, a precizat Nicușor Dan pe facebook.

Gabriela Firea îi ia apărarea lui Alexandru Arșinel, după ce acesta a povestit că primarul Capitalei nu i-a mai prelungit contractul la teatru. Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse a lansat un atac la adresa lui Nicușor Dan.

Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan

La câteva zile de la mărturia actorului Alexandru Arșinel, care a fost nevoit să iasă la pensie, deoarece primarul Capitalei nu i-a mai prelungit contractul la teatru, Gabriela Firea a izbucnit și l-a atacat dur pe Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Deranjată peste măsură de situație, aceasta a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj prin care a dorit să își arate indignarea față de edilul orașului.

“Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue.

ADVERTISEMENT

Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta nu înțelege cum de un om care a contribuit enorm la cultura românească nu este apreciat îndeajuns de autorități.

ADVERTISEMENT

“Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere.

Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă. Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel”, a mai precizat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

USR a respins proiectul de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București lui Alexandru Arșinel

Gabriela Firea a amintit de faptul că, în urmă cu câțiva ani, USR a fost singurul partid ai cărui membri au respins proiectul de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București lui Alexandru Arșinel.

“În 2017, am propus Consiliului General al Capitalei ca actorul Alexandru Arșinel să primească titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București. Am considerat că era un minim gest pe care-l puteam face pentru toate meritele sale artistice și manageriale.

Poate nu a fost întâmplător că singurii care au respins proiectul au fost consilierii USR. Iată ce face acum Nicușor Dan, ‘tatăl’ lor. Proiectul a trecut atunci datorită voturilor consilierilor PSD, ALDE, PMP și parțial ai PNL”, a menționat ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse.

Gabriela Firea a vorbit și despre consilierii personali ai primarului, căutați de procurori.

“Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic.

Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii”, a mai spus aceasta.

ADVERTISEMENT