Alegeri 2024

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan de Ziua Europeană a Parcurilor. „Au nevoie urgentă de mâna unui primar gospodar”

Gabriela Firea spune că parcurile Herăstrău și Cișmigiu „zac abandonate”. „Nicușor Dan chiar nu mai poate da vina tot pe echipa Firea”
24.05.2024 | 15:55
Gabriela Firea atac la Nicusor Dan de Ziua Europeana a Parcurilor Au nevoie urgenta de mana unui primar gospodar
Gabriela Firea spune că parcurile pot fi un pericol pentru bucureșteni / Foto: Facebook, Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a afirmat, vineri, de Ziua Europeană a Parcurilor, că în București este „nevoie urgentă” de un primar gospodar care să repare parcurile Herăstrău și Grădina Cișmigiu, care „zac abandonate”.

„Au nevoie urgentă de mâna unui primar gospodar”

Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Capitalei, a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Europeană a Parcurilor, spunând că parcurile Herăstrău și Grădina Cișmigiu din București „zac abandonate” și că „au nevoie urgentă de mâna unui primar gospodar”.

ADVERTISEMENT

„Parcurile istorice Regele Mihai I (Herăstrău) și Grădina Cișmigiu zac abandonate! Au nevoie urgentă de mâna unui primar gospodar, cu o echipă care să fie capabilă să repare aleile crăpate, să tundă buruienile, să planteze flori și, până la urmă, să aducă parcurile la ce au fost cândva”, a scris Gabriela Firea pe pagina Facebook.

„Șobolani, șerpi, alei crăpate și surpate”

Candidata social-democraților a spus că parcurile sunt locuri de relaxare și de refugiu pentru bucureșteni dar că ele se află, în ultimii patru ani, în stare, spunea ea, de degradare și prezintă, în unele cazuri, și un pericol pentru oameni.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, e Ziua Europeană a Parcurilor. Pentru bucureșteni, marile parcuri sunt printre puținele locuri de relaxare, de refugiu din haosul cotidian. Nu avem suficiente astfel de locuri, dar cele existente nu au primit atenția cuvenită în ultimii patru ani. Au fost destule știri în ultimii patru ani care prezentau dezastrul și lipsa de interes pentru parcuri. Șobolani, șerpi, alei crăpate și surpate, locuri de joacă periculoase, mobilier stradal rupt și multe altele”, spune Firea.

„Primarul general chiar nu mai poate da vina tot pe echipa Firea”

Gabriela Firea a spus că, la sfârșitul mandatului său de primar general, a lăsat un proiect de reabilitare a peisajului Parcului Herăstrău, care de atunci „zace în sertare” și că primarul general Nicușor Dan nu mai poate „da vina” pe fosta administrație, după atâta timp.

ADVERTISEMENT

„E păcat ca s-a pierdut timp prețios. Am lăsat la finalul mandatului, în 2020, un proiect amplu de reabilitare peisagistică a Parcului Regele Mihai I. Zace în sertar de atunci! După patru ani, actualul primar general chiar nu mai poate da vina tot pe echipa Firea. Să caute la Alpab documentația, ca poate nu a știut de ea”, se arată în postarea candidatei PSD.

Președintele PSD București a enumerat realizările din mandatul său pentru parcurile Herăstrău și Grădina Cișmigiu și a intrebat de ce acestea nu au continuat sub mandatul actualului primar general.

ADVERTISEMENT

„Asfaltarea aleilor din parcul Herăstrău a început în 2020, în mandatul meu. De ce nu a continuat? Podul pietonal din zona podului CFR, unde s-au întâmplat prea multe tragedii, avea autorizațiile de construire de la finalul mandatului meu. De ce nu s-a realizat?

Am realizat documentația PUZ pentru parcurile Herăstrău, Cismigiu, Carol. De ce nu au fost aprobate nici până acum? Am realizat documentația extrem de amplă a proiectului de restaurare a parcului Herăstrău, DALI pentru amenajarea peisagistică. Nimic nu s-a întâmplat în ultimii 4 ani”, spune Firea.

„În Grădina Cișmigiu, lucrurile stau și mai prost”

Canditata social-democraților l-a mai acuzat pe Nicușor Dan că nu a dat verde proiectului de restaurare a parcului Cișmigiu, proiect aprobat în Consiliul General, și că „a reparat punctual” parcul, fără „un plan amplu”.

„În Grădina Cișmigiu, lucrurile stau și mai prost! Printr-o campanie de manipulare, actualul primar general a blocat proiectul de restaurare aprobat de Consiliul General, l-a atacat în instanță prin asociația sa. A făcut o victorie din asta, dar nu a pus nici în loc, după ce a ajuns primar. Nu a venit cu un plan amplu de reabilitare a Grădinii Cișmigiu, ci doar a reparat punctual. Până și pentru podul restaurat avea proiect și autorizație tot de pe finalul mandatului meu”, arată Gabriela Firea.

Material realizat la solicitarea PSD 

ADVERTISEMENT