News

Gabriela Firea, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024? Anunțul lui Marcel Ciolacu

03.06.2020 | 19:55
Gabriela Firea candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2024 Anuntul lui Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, anunțată drept „cel mai bun candidat al PSD” la alegerile prezidențiale din 2024. Liderul actual al partidului, Marcel Ciolacu, a confirmat astfel spusele lui Victor Ponta, liderul Pro România.

Gabriela Firea, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024?

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu știe deocamdată dacă PSD va merge pe mâna Gabrielei Firea în 2024, sau îl va susține pe Victor Ponta, cel mai probabil aliat al social-democraților în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Este unul dintre punctele pe care le discutăm, însă cel mai bun candidat la prezidențiale, din punctul de vedere al PSD, este doamna Gabriela Firea”, a explicat Ciolacu.

Victor Ponta a anunțat deja că va candida din partea Pro România la alegerile prezidențiale din 2024, însă acest lucru ar fi complicat dacă Pro România și PSD se vor alia. În aceste condiții, cei din PSD și Pro România ar trebui să aleagă un candidat comun, între Victor Ponta și Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta a recunoscut că nu a dorit să candideze la ultimele alegeri pentru că era nepregătit, însă a învățat din greșelile trecutului și ar vrea să ajungă președintele României în 2024.

„Înfrângerea e a mea, dar greșelile pe care le-am făcut, faptul că m-am înconjurat de baroni, de oameni detestați, care reprezentau un lucru pe care eu nu-l reprezentam evident că m-a costat. Faptul că i-am ascultat când mi-au spus că avem destule secții de vot în străinăte, faptul că mi-au zis: ce bine a ieșit manifestarea de pe stadion! E greșeala mea, e lipsa mea de experiență”, a punctat Ponta, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, favorită absolută să câștige alegerile

Conform unui sondaj CURS,Gabriela Firea este singurul politician din România care se apropie de Klaus Iohannis atunci când vine vorba de încrederea în nivelul populației.

Gabriela Firea, apreciată de mulți români
Gabriela Firea, apreciată de mulți români

Klaus Iohannis a atins un nivel al încrederii de 46%, în timp ce Gabriela Firea se află la 45%. Așadar, o diferență nesemnificativă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, lucrurile se vor schimba în 2024, când Klaus Iohannis nu va mai putea candida. Cel mai probabil, din partea PNL va fi împins în față Rareș Bogdan, însă mai sunt patru ani în care evenimentele ce vor urma vor influența modul în care Firea sau Bogdan sunt percepuți.

ADVERTISEMENT