News

Gabriela Firea, ce lovitură! L-a detronat pe Gabriel Mutu și este noul președinte al PSD București

28.05.2019 | 21:59
Gabriela Firea ce lovitura La detronat pe Gabriel Mutu si este noul presedinte al PSD Bucuresti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a ocupat locul de președinte interimar al Partidului Social Democrat după ce șefia partidului a rămas vacantă în urma condamnării lui Liviu Dragnea. După ce s-au făcut numeroase speculații și numeroși candidați au refuzat șefia PSD, iată că, primarul General revine la funcția pe care a ocupat-o până în toamna anului 2018.

Firea, din nou în fruntea PSD

Gabriela Firea, actualul primar general al Capitalei, va ocupa începând din această seară șefia PSD Bucureşti. Aceasta va prelua din nou conducerea PSD, după ce în toamna anului trecut, în 2018, și-a depus demisia în urma scandalului legat de semnarea rezoluției pentru schimbarea din funcție a lui Liviu Dragnea.

La momentul respectiv, doar doi dintre primarii Capitalei au fost de acord cu rezoluția. Primarul sectorul 5, Daniel Florea și primarul de la sectorul 6, Gabriel Mutu au dorit îndepărtarea lui Dragnea din partid. Ironic sau nu, Gabriela Firea va ocupa funcția celui pe care l-a vrut plecat din partid, în urmă cu aproape 1 an. Detronarea lui Gabriel Mutu este prima lovitură pe care o primește partidul Dragnea. Și se așteaptă să mai cadă piese din puzzle.

Primarul Capitalei a discutat ore în șir cu noul președinte al PSD, Viorica Dăncilă și în final a acceptat să preia șefia PSD. Lui Firea i s-a cerut în repetate rânduri să revină în funcțiile de conducere pe care din păcate, le-a pierdut după ce i-a declarat război fostului lider, Liviu Dragnea. Se pare că, aceasta va prelua și șefia PSD Ilfov, în urma întoarcerii în partid.

Firea va prelua cel mai probabil și șefia PSD Ilfov
Gabriela Firea va prelua șefia PSD după ce Dragnea a fost condamnat la închisoare
Sursa foto: hepta.ro

Mesajul primarului Capitalei adresat colegilor din PSD

„Ne aflăm într-un moment de răscruce şi avem de luat, sub presiunea evenimentelor recente, decizii importante, hotărâtoare pentru evoluţia noastră ca partid, dar şi ca doctrină politică. Decizii care se vor răsfrânge şi asupra ţării, implicit. Trebuie să înţelegem foarte clar că este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci şi a modului de a face politică.”, a scris Firea pe o rețea de socializare.

Primarul Capitalei a declarat în repetate rânduri că nu dorește să candideze la prezidențiale și iată că soarta nu a lăsat-o de izbeliște. A fost numită Șefa PSD București. ,,Schimbare cerută nu numai de falimentul dovedit al felului în care a fost coordonat partidul în ultima perioadă, ci şi de transformările majore care au avut loc în societate”, a completat aceasta.