News

Gabriela Firea cere demisia ministrului Nelu Tătaru: ”Este sfidare a bunului simț al românilor”

07.08.2020 | 18:44
Gabriela Firea cere demisia ministrului  Nelu Tataru Este sfidare a bunului simt al romanilor
Gabriela Firea, primarul Capitalei/ Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut demisia sau demiterea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, ea fiind nemulțumită  de desemnarea generalului Ionel Oprea drept coordonator al DSP București. Firea ar fi vrut ca actuala conducere să fie înlocuită de specialiști civili.

Gabriela Firea a susținut, într-o postare pe Facebook, că  menținerea în funcție a șefei DSP București, dar sub coordonarea generalului-maior Ionel Oprea, este ultima decizie dintr-un lung șir de erori comise de către Nelu Tătaru în gestionarea epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Demisia sau demiterea imediată a ministrului Sănătății! Nou ministru al Sănătății să facp urgent ordine în DSP-uri! În loc de această atitudine absolut firească, premierul îl girează în continuare pe ministrul PNL al Sănătății! Doar e coleg de partid cu el și prieten”, a scris Firea.

Nelu Tătaru, acuzat că acoperă prostiile și afacerile Guvernului

Primarul general a acuzat Guvernul că se folosește de militari pentru  a acoperi erorile și ilegalitățile comise în perioada epidemiei.

ADVERTISEMENT

A aflat o țară întreagă despre haosul care domnește, la 5 luni de la debutul pandemiei, în majoritarea DSP-urilor din țară, în frunte cu București! După atâtea luni de zile, nu s-au dimensionat corespunzător cu personal, nu s-au dotat, nu au proceduri eficiente, reguli clare.  Zile în șir se sună la DSP-uri și nu răspunde nimeni!  Pacienții sunt transferați fără nicio noimă cu precădere la unele spitale, pentru a le sufoca, în timp ce altele sunt goale sau lejere”, susține Firea.

Lui Tătaru i se impută că o menține în  funcția de șefă a DSP București pe Oana Nicolescu, membru PNL, în loc  să o înlocuiască  direct cu un  specialist.

ADVERTISEMENT

În loc să demită, măcar, directorul DSP Bucuresti (fina ministrului educatiei – PNL), această doamnă Nicolescu rămâne în continuare la cârma DSP București, cu o singură dar gravă modificare! I s-a adus un coordonator militar! Auziți, militar! Un general!! Păi ce treabă are Armata cu Sănătatea?  (…) Toată omenirea se relaxează inteligent, numai noi aducem comandă militară în Sănătate, pentru că Guvernul nu este în stare să demită politrucii și incompetenții din DSP și Ministerul Sănătății!”, crede primarul Bucureștilor.

Este inimaginabil ce se întâmplă! Este sfidare a bunului simț al românilor! Să-ți tii proștii de la partid în funcții și să-i acoperi cu generali! Proștii de la partid să încaseze salarii grase în continuare și să facă afaceri în pandemie! De genul afacerii Unifarm!!”, a conchis Firea.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru l-a desemnat, vineri, pe generalul Ionel Oprea să coordoneze activitatea DSP București, pe fondul criticilor din presă legate de activitatea Direcției.

Generalul Ionel Oprea este secretar de stat în  Ministerul Sănătății și a coordonat și operațiunile de limitare a focarului  de coronavirus de la Suceava.

ADVERTISEMENT