News

Gabriela Firea, convinsă de succesul PSD la alegeri. Pe cine ar propune prim-ministru

26.10.2020 | 23:20
Gabriela Firea convinsa de succesul PSD la alegeri Pe cine ar propune primministru
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, se află pe primul loc pe listele pentru Senat în Capitală, conform bzi.ro. 

Aceasta a declarat că Partidul Social Democrat va câștiga alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

În acest context, ea prezintă și patru nume, pentru propunerea de premier, care va fi înaintată președintelui României, Klaus Iohannis: Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu şi Cristian Socol.

Gabriela Firea, convinsă de succesul PSD la alegeri

Firea va rămâne o piesă importantă în PSD, pe scena politică, chiar și după ce Nicușor Dan va prelua funcția de Primar al Capitalei. Ea va obține, cu certitudine, un post de senator în viitorul legislativ.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea crede cu tărie că partidul din care face parte are 100% șanse de câștig la alegerile parlamentare din decembrie, deoarece  a obţinut cel mai bun scor politic la alegerile locale.

„Văd şi eu cu câtă nepăsare faţă de votul românilor vorbesc PNL şi USR despre viitorul premier. Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după aceste alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru”, a declarat fostul primar al Capitalei.

ADVERTISEMENT

„În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR. Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban.

Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, a mai spus  Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

ADVERTISEMENT

Totodată, Gabriela Firea a oferit şi câteva variante pentru postul de premier din partea PSD, în situația în care scenariul referitor la câştigarea alegerilor de către social democraţi va deveni realitate.

Printre numele amintite din interioriul partidului se regăsesc Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu. Mai mult decât atât, și Cristian Socol apare pe această listă.

„Domnul Orban trebuie să ştie că românii nu îl mai vor şi ar trebui să-şi dea demisia până în alegeri, dar nu o va face, pentru cum a gestionat pandemia. Dar după alegeri, sigur nu va mai fi domnul Orban premier, pentru că, din sondajele pe care le facem şi noi, PSD va câştiga alegerile”, a spus Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT