Alegeri 2024

Gabriela Firea: „Copiii din Sectorul 5 merită grădinițe și școli ca în sectoarele 3 și 4”. 5.000 de copii din acest sector învață în trei schimburi, spune PSD

Gabriela Firea: „Copiii din întreaga Capitală merită să nu mai învețe în trei schimburi”. Planul PSD pentru elevi și preșcolari
03.06.2024 | 11:55
Gabriela Firea Copiii din Sectorul 5 merita gradinite si scoli ca in sectoarele 3 si 4 5000 de copii din acest sector invata in trei schimburi spune PSD
Gabriela Firea, alături de Adrian Vigheciu, candidatul PSD-PNL la Sectorul 5 / Foto: captură, Facebook, Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Bucureștiului, spune că, în București, mii de copii din Sectorul 5 învață în trei schimburi și că aceștia merită alte condiții, mai bune, așa cum sunt, spune ea, în Sectoarele 3 și 4.

Gabriela Firea: „Peste 11.000 de elevi învață în trei schimburi”

Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Generală, a subliniat faptul că mii de copii din Capitală nu au mai apucat locuri, anul trecut, în creșe și grădinițe.

ADVERTISEMENT

În privința elevilor, situația arată că peste 11.000 din aceștia se duc la ore în trei schimburi, din cauza lipsei de spații suficiente, în timp ce alții sunt nevoiți să învețe în alte clădiri și spații, din cauză că școlile lor se află în renovare, unele chiar de o perioadă bună de timp, arată PSD

„Peste 7.000 de copii nu au prins loc anul trecut la creșele și grădinițele din București. Peste 11.000 de elevi învață în trei schimburi, în 11 școli și licee care nu au spații suficiente. Peste 16.000 de copii învață în alte spații, școlile lor fiind în proces de renovare, unele dintre ele de foarte mulți ani”, a afirmat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Situația învățământului în trei schimburi există în trei licee și într-o școală generală din Sectorul 5, cu aproape 5.000 de copii afectați, spune Firea. Candidata social-democraților arată că acești copii merită condiții mai bune de învățământ, așa cum, spune ea, sunt în Sectorul 4 și Sectorul 5.

Plan pentru elevi și preșcolari

 „Copiii din întreaga Capitală merită să nu mai învețe în trei schimburi sau în containere, să aibă pază și siguranță, clădirile să fie dotate modern”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa Facebook. Alături de Adrian Vigheciu, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 5, Gabriela Firea arată un plan pentru preșcolarii și elevii din Capitală.

ADVERTISEMENT

„Prin colaborarea dintre Primăria Capitalei și primăriile de sectoare putem crește numărul de locuri în creșe și grădinițe, putem să le asigurăm copiilor condiții mai bune pentru o educație sănătoasă și putem veni în sprijinul părinților cu programe after-school”, a spus Firea, arată social-democrații.

Un capitol dedicat special educației a fost introdus în programul de guvernare locală (2024-2028) al Gabrielei Firea, precizează PSD. „Împreună cu primarii de sectoare, construim noi creșe și grădinițe, găsim soluții pentru ca elevii să nu mai învețe în trei schimburi, creăm o rețea de centre educaționale comunitare și implementăm programe școală după școală”, a spus Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Material realizat cu sprijinul PSD – Organizația Municipală București

Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”