News

Gabriela Firea critică dur rectificarea bugetară: “Mă așteptam să se ia bani și să se dea către oameni pentru a trăi mai bine”

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat dur rectificarea bugetară anunțată de guvernul Cîțu, declarând: "mă așteptam să ia bani și să se dea către oameni pentru a trăi mai bine".
05.08.2021 | 20:52
Gabriela Firea critica dur rectificarea bugetara Ma asteptam sa se ia bani si sa se dea catre oameni pentru a trai mai bine
ADVERTISEMENT

Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat luni care este ținta de deficit în care România trebuie să se încadreze în acest an și ce se va întâmpla cu rectificările bugetare pe care le-au solicitat ministerele.

În urmă cu patru luni guvernul Cîțu a mai operat o rectificare bugetară, în acel moment majoritatea serviciilor de informații primind mai mulți bani, în afară de SIE, la fel și Ministerul Public, iar bugetul Senatului a fost redus.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea critică rectificarea bugetară: “Mă așteptam să iei bani de la proiecte care nu au funcționat și să dai către oameni”

Răzvan Dumitrescu: “Ce se întâmplă în acest guvern?”

Gabriela Firea: “Înțepăturile politicienilor din Guvern nu țin de foame. Mă așteptam ca premierul să facă tot ce este posibil pentru majorarea alocațiilor, majorarea pensiilor. De asemenea, avem persoanele cu dizabilități care au niște indemnizații mizerabile. Salariile mici nu se întâmplă nimic nici cu ele.

A venit să ne spună că niște ministere nu au făcut și se iau banii de la niște ministere și se dau către altele. Rectificarea înseamnă să le fie mai bine oamenilor, la jumătatea anului, de la proiectele care nu au funcționat în ritmul preconizat să se ia bani și să dea către persoane pentru a trăi mai bine.

ADVERTISEMENT

Vă aduceți aminte când domnul Popescu afirma că cei de la PSD aberează și că liberalizarea pieței de energie va însemna ieftinirea tuturor facturilor plătite de cetățeni și ne uitam îngroziți la minciunile spuse?

Să meargă acum la fiecare cetățean în parte să vadă cum s-au mărit facturile și cum s-au scumpit toate produsele, pentru că în compoziția producerii a orice o parte importantă este partea de energie.

ADVERTISEMENT

Politica de sănătate publică este criminală, funcționează în continuare protocoalele de la începutul pandemiei și încă oamenii care au nevoie de servicii medicale nu au acces la ele.”

Răzvan Dumitrescu: “Credeți că Liviu Dragnea mai are vreo șansă în politică?”

Gabriela Firea: “Îmi este foarte greu să vorbesc despre acest subiect, am avut o dispută publică cu domnia sa. Îmi pare rău pentru perioada prin care a trecut, omenește 

ADVERTISEMENT

Eu cred că orice persoană care nu are interdicție în a practica această profesie prin hotărâri judecătorești și are un public poate face orice dorește. Suntem încă într-un stat liber, se mai fură alegerile în București, dar asta este.”

ADVERTISEMENT