News

Gabriela Firea, după discuții avute cu Dăncilă: „Nu este vesel să nu ai bani”. Ce promisiune i-a făcut premierul

11.06.2019 | 16:14
Gabriela Firea dupa discutii avute cu Dancila Nu este vesel sa nu ai bani Ce promisiune ia facut premierul

Gabriela Firea a oferit noi lămuriri cu privire la discuțiile pe care le-a avut cu premierul Viorica Dăncilăîn ceea ce privește legea bugetului și banii pe care ar trebui să îi primească primăriile. Dăncilă a avut marți o întâlnire cu Gabriela Firea și ceilalți șase primari de sector ai Capitalei, iar concluziile au fost destul de mulțumitoare.

Gabriela Firea, despre discuțiile avute cu Viorica Dăncilă privind bugetul primăriilor

Primarul Capitalei este sigură că guvernul va da înapoi banii către primării la rectificarea bugetară: „La rectificare vom primi și sumele datorate și fila de plan pentru luna corespunzătoare. Promisiunea este fermă, atât a doamnei premier cât și a domnului Teodorovici, ca să se recupereze întreaga sumă care a dezechilibrat bugetele. A fost o discuție destul de tristă. Nu e vesel să nu ai bani, să nu poți plăti subvențiile. Finalul, eu spun că a fost bun. Sperăm să fie bine, așa cum s-a promis, la rectificare.”

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit și el despre negocierile care au avut loc cu cei mai importanți primari: „Noi am plecat în Parlament cu o propunere de buget care nu a avut în vedere lunile ianuarie și februarie, da? Apoi a fost discuția pentru luna martie, apoi discuțiile prelungite în Parlament și întârzierea promulgării bugetului. Prin urmare, s-a convenit ca lunile ianuarie-martie sunt sume care trebuie returnate sectoarelor și PMB. Ceea ce se va întâmpla la rectificare. Ce s-a discutat și convenit azi se va întâmpla”, a spus ministrul, la Digi 24.

Gabriela Firea a vorbit despre banii pe care trebuie să îi primească de la guvernul Dăncilă *foto: stirile Pro Tv
Gabriela Firea a vorbit despre banii pe care trebuie să îi primească de la guvernul Dăncilă *foto: stirile Pro Tv

De unde au început discuțiile privind tăierea banilor primăriilor

Și președintele Asociației Municipiilor din România, primarul sectorului 3 Robert Sorin Negoiță a vorbit despre discuțiile cu Teorodovici: „Avem un angajament de la ministrul de finanțe și de la premier că sumele de care am fost vitregiți în primele trei luni ale anului vor fi restituite la rectificarea bugetară. Atâta vreme cât cotele au fost de modificare în ultimii trei ani, ultimii doi ani mai ales, am insistat și sper să reușim, în cel mai scurt timp, ca aceste cote să fie trecute nu doar în legea bugetului, ci în legea finanțelor publice locale.”

Scandalul privind bugetul primăriilor a avut loc încă de la începutul acestui an. Gabriela Firea l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a dat bugetul pe temeiuri politice. „Guvernul României, cel care a fost condus de facto de către fostul președinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situația de la Primăria Capitalei, ci și pentru situația de la sectoare, pentru că lor le-au dat mulți bani, dar doar pe hârtie, nu au mai ajuns acei bani. Eu le-am spus și colegilor mei, dacă erau solidari cu mine, probabil și nu mă lăsau singură anul trecut în fața fostului președinte al PSD, să ne calce în picioare, probabil că situația se îmbunătățea”, spunea edilul Capitalei, în urmă cu câteva zile.