News

Gabriela Firea, de urgență la spital! Ce a pățit primarul Capitalei

02.07.2020 | 18:47
Gabriela Firea de urgenta la spital Ce a patit primarul Capitalei
Gabriela Firea, primarul Capitalei/ Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Problemele de sănătate nu-i mai dau pace Gabrielei Firea. În plină pandemie de coronavirus, când numărul infectărilor crește pe zi ce trece, edilul Capitalei a ajuns pe mâna medicilor de la Spitalul Cantacuzino, aflat chiar lângă Piața Domenii.

Potrivit cancan.ro, chiar dacă s-a simțit rău chiar în timp ce se afla în biroul său de la etajul 1 al Primăriei, aceasta a refuzat să fie transportată cu salvarea. După ce  a primit îngrijirile necesare din partea echipajului deplasat la sediul instituției în urma apelului la numărul de urgență 112, Firea a urcat grăbită în mașina condusă de șoferul personal.

ADVERTISEMENT

Sursa citată relatează, totodată că acesta a oprit la o farmacie de unde i-a procurat primarului mai multe medicamente. În cele din urmă, a ajuns la spital după  aproape 20 de minute, unde medicii i-au pus un diagnostic îngrijorător.

Gabriela Firea a ajuns pe mâna medicilor. I s-a făcut rău din cauza căldurii

Potrivit România TV, a fost vorba despre o lipotimie, afecțiune cunoscută în termeni populari sub denumirea de „leșin”. Aceasta poate apărea din senin sau poate fi declanșat de anumiți factori.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității ulterior, edilului i s-a făcut rău din cauza căldurii excesive şi a programului încărcat care nu i-a permis să se alimenteze corespunzător. În urma unei perfuzii administrate de specialiști, starea de sănătate a Gabrielei Firea s-a îmbunătățit, motiv pentru care în scurt timp a părăsit unitatea medicală.

După o zi cu întâlniri de lucru numeroase și activități în aer liber într-o zi caniculară, primarul general a acuzat o slăbiciune accentuată. Ca urmare, a mers la spital unde i-au fost administrate proceduri medicale în regim ambulatoriu”, au transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.

ADVERTISEMENT

În 2019 a suferit o intervenție chirurgicală dificilă

În iunie 2019, primarul general anunța că a trecut cu bine peste una dintre cele mai dificile încercări din viața sa. Este vorba despre intervenția chirurgicală prin care medicii i-au îndepărtat o sârmă descoperită în interiorul colonului.

Dragi prieteni, am traversat o perioadă foarte grea, în care problemele – deloc ușoare – de sănătate s-au suprapus peste cele din activitatea curentă de la Primărie, și acestea, deloc puține. După ce am trecut, iată, cu ajutorul lui Dumnezeu, de situații considerate de medici că fiind extrem de dificile, pot spune cu mâna pe inima că în astfel de momente coborî cu adevărat cu picioarele pe pământ.

ADVERTISEMENT

Te oprești din alergat, problemele care păreau de nerezolvat dispar și realizezi dintr-o dată, extrem de clar, cât de importantă este sănătatea, atât de puțîn luată în seama atunci când te simți bine, dar și cât de importanți sunt oamenii de lângă ține. Eu am avut noroc! Mi-au fost aproape familia și colegii, care m-au ajutat să trec prin aceste încercări, precum și doctorii și întregul personal medical de la Cantacuzino, cărora le sunt profund recunoscătoare.

Pot să le confirm celor care m-au sfătuit insistent să mă operez în străinătate că aici, la București , am avut parte de cel mai bun tratament, fapt confirmat și de reputații specialiști din Londra care m-au consultat recent. Sunt convinsă că acesta nu este un caz singular și că personalul medical din România merită tot respectul și încrederea noastră.

Îmi doresc să am o recuperare cât mai rapidă, pentru a mă putea întoarce cu forțe depline acasă, la copii, la Florin, soțul meu, omul pe care mă pot bizui în orice moment oricât de greu ar fi, la mama, frații, cumnata și prietenii mei, adică în mijlocul întregii mele familii, care mă susține de fiecare dată necondiționat, dar și la Primărie, unde mă așteaptă colegii și o mulțime de proiecte și provocări”, a scris Gabriela Firea la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT