Alegeri 2024

Gabriela Firea, demisie din Senat. ”Vreau să vă mulțumesc foarte mult”

Deși a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a câștigat un mandat în Parlamentul European. Pentru a-și putea prelua mandatul, a demisionat din Senat
18.06.2024 | 15:51
Gabriela Firea demisie din Senat Vreau sa va multumesc foarte mult
Gabriela Firea lasă Parlamentul României pentru Parlamentul European Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Plenul camerei superioare a Parlamentului României a luat act marţi de demisia senatoarei PSD Gabriela Firea şi a aprobat vacantarea mandatului de senator, începând cu data de 1 iulie 2024.

Gabriela Firea, demisie din Senat

Gabriela Firea a ținut să le mulțumească senatorilor români pentru colaborare și sprijin, asigurându-i de dorința sa de a continua colaborarea, chiar și de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

„Demisionez din Senatul României începând cu data de 1 iulie, ca urmare a alegerii mele în Parlamentul European (…).

Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru colaborarea atât în plen, cât şi în comisiile de specialitate, să vă asigur în continuare de tot respectul meu şi toată buna colaborare, şi sunt convinsă că ne vom revedea, chiar dacă în alte structuri organizatorice”, le-a transmis Gabriela Firea viitorilor săi foști colegi.

ADVERTISEMENT

Senatorii au dat un vot în unanimitate pentru vacantarea mandatului de senator.

„Să dăm şi vot pe vacantarea mandatului de senator. Luăm act de demisia doamnei senator Gabriela Firea, începând cu data de 1 iulie 2024, şi supun votului vacantarea mandatului de senator ales în Circumscripţia electorală 42 Bucureşti”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, vicepreşedinte al Senatului şi preşedinte de şedinţă, relatează Agerpres.

Gabriela Firea a vorbit vineri despre cum vede noua sa activitate politică. „Vom merge acolo, vom face echipă bună, vom reprezenta România. Doresc să reprezint cu cinste şi onoare”, a declarat președinta PSD Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În urma alegerilor de duminică, 9 iunie, Gabriela Firea a pierdut, în calitate de candidat PSD, cursa pentru Primăria Capitalei în fața lui Nicușor Dan, dar a obținut un mandat de europarlamentar în calitate de candidat pe lista comună PSD-PNL.

Potrivit rezultatelor provizorii comunicate joi de BEC, alianța PSD-PNL a obținut 48.56% dintre mandatele de parlamentari europeni, urmată de AUR – 14.93%, Alianța Dreapta Unită – 8.70%, UDMR – 6.48%, Partidul SOS România – 5.03% și candidatul independent Nicu Ștefănuță.

ADVERTISEMENT

BEC nu a transmis rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare, deși au trecut 9 zile de la scrutin. Instituția a precizat pentru HotNews.ro că „speră” ca în cursul zilei de marți să finalizeze procedura.

ADVERTISEMENT