News

Gabriela Firea, despre candidatura la prezidențiale: „Nu vreau ca PSD să arunce în cursă un iepuraș”

11.07.2019 | 20:25
Gabriela Firea ar putea să candideze la alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întors cu forțe proaspete după operația suferită la Spitalul Cantacuzino. Astfel, chiar dacă a anunțat de mai multe ori în ultimii luni că nu țintește spre fotoliul de la Cotroceni, Firea a dat un mesaj misterios, cu câteva săptămâni înainte de congresul PSD care va alege candidatul partidului pentru prezidențiale.

Gabriela Firea a lăsat de înțeles că ar putea candida la alegerile prezidențiale

Primarul Capitalei a fost întrebată la Antena 3 despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. Firea a lăsat de înțeles că ar putea să facă o surpriză și să candideze: „Săptămâna viitoare îmi voi relua activitatea la Primărie și activitatea politică și voi clarifica intențiile mele atât la Primărie, cât în ceea ce privește intențiile mele politice. Mă voi întâlni cu analiștii, cu reporterii într-o ședință informală și ulterior voi organiza o conferință de presă. Dumneavoastră sunteți un om inteligent și puteți interpreta cum doriți ceea am spus eu. Cred că este normal să aduc clarificări și îmi voi asuma acele decizii pe care le voi anunța, așa cum am făcut de fiecare dată.”

Firea se bazează pe faptul că nu era cotată cu prima șansă nici la primăria Capitalei: „Eu sunt un om responsabil și știu că poate acum câțiva ani nimeni nu-mi dădea nicio șansă să câștig alegerile pentru Primăria Capitalei. Faptul că de multe ori am fost lovită de mai multe ori din interiorul PSD, asta m-a întărit. Sunt membru PSD, îmi doresc un candidat PSD la prezidențiale. Sub nicio formă nu-mi doresc ca PSD să arunce în cursă un iepuraș, care să facă ușoară misiunea adversarilor noștri”, a mai spus edilul Bucureștiului, pentru Antena 3.

Gabriela Firea ar putea să candideze la alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro
Gabriela Firea ar putea să candideze la alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro

Firea s-ar înscrie în cursa pentru nominalizarea PSD, alături de nume grele ale partidului

Până acum PSD nu a prezentat un candidat oficial pentru cursa de la Cotroceni. Acest lucru se va întâmpla pe 3 august, când are loc congresul social-democraților. În cursa pentru prezidențiale s-au perindat mai multe nume ale partidului aflat la guvernare, printre care cele mai cunoscute sunt Eugen Orlando Teodorovici, Șerban Nicolae sau Mihai Fifor. În același timp, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ar putea candida doar „dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat.”

Rămâne de văzut așadar ce anunț va face primarul Capitalei și dacă își va pune pecetea pe o potențială candidatură din partea PSD.