News

Gabriela Firea este împotriva deschiderii școlilor: “Haideti să nu stricăm tot ce am obţinut cu eforturi imens”

23.04.2020 | 11:04
Gabriela Firea este impotriva deschiderii scolilor Haideti sa nu stricam tot ce am obtinut cu eforturi imens
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că nu este de acord cu reînceperea cursurilor. Edilul a avertizat că elevii nu vor putea respecta regulile de distanțare socială, se vor contamina, probabil, cu forme ușoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice, părinților și bunicilor. 

Gabriela Firea este împotriva deschiderii școlilor: “Haideti să nu stricăm tot ce am obţinut cu eforturi imens”

Primarul general a spus că există soluții pentru închiderea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale și fără să fie deschise deocamdată unitățile de învățământ:

ADVERTISEMENT

”Sub nicio formă nu aş fi de acord cu reînceperea cursurilor! Dar cu toată tăria cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite.

Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, afirmă Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

”Copii cu mască de protecţie mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare”

Gabriela Firea a declarat că elevii nu vor putea respecta cu strictețe măsurile sanitare și distanțare socială: ”Copii cu mască de protecţie mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil.

Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă…e normal! De aceea sunt copii! Am spus şi ieri, şi aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv!

ADVERTISEMENT

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”, avertizează primarul general.

“Se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale”

Firea susține că nu ar trebui să stricăm tot ceea ce s-a realizat cu eforturi imense în aceste luni: ”Haideti să nu stricăm tot ce am obţinut cu eforturi imense până acum. Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!

ADVERTISEMENT

Se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâţia profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!”, declară Gabriela Firea.

Ministrul Educației: “Aşteptăm să vedem care este vârful, aşteptăm să vedem ce ne spun specialiştii din domeniul medical”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că autoritățile vor lua o decizie privind redeschiderea școlilor după o consultare cu specialiștii din domeniul sanitar. Există două scenarii: unul în care anul școlar se încheie la data stabilită și al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului școlar 2019-2020.

“Aşteptăm să vedem care este vârful, aşteptăm să vedem ce ne spun specialiştii din domeniul medical. Am considerat că deocamdată este bine să nu-i alarmăm sub nicio formă nici pe părinţi, nici pe elevi şi să construim lucruri în aşa fel încât să ne gândim la sănătatea şi siguranţa copiilor”, a declarat ministrul.

ADVERTISEMENT