Gabriela Firea îl atacă din nou pe Nicușor Dan: ”Oamenii de tip nou sunt mult mai murdari decât cei de tip vechi”

Claudiu Ilie   
în HotNews
16/09/2020, 22:40
Gabriela Firea îl atacă din nou pe Nicușor Dan: ”Oamenii de tip nou sunt mult mai murdari decât cei de tip vechi”
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea/ Foto: Hepta

Gabriela Firea a afirmat, la România TV, că intervenția lui Nicușor Dan în favoarea afaceristului cu restaurantul construit ilegal în parcul Tineretului  o revoltă „ca cetățean”, în condițiile în care candidatul susținut de PNL și USR-PLUS ar fi blocat investiții importante pentru București.

Primarul general crede că adversarul său în competiția din Capitală are o atitudine ipocrită, după ce și-a construit o imagine falsă, de apărător al celor nedreptățiți, iar acum apără în continuare un om de afaceri controversat.

Observ că oamenii de tip nou sunt mult mai murdari decât oamenii de tip vechi”, a comentat Firea, caracterizând scandalul iscat în jurul construcției lui Mihai Mitrache din parcul Tineretului drept „o afacere pestilențială”.

Firea îl dă în  judecată pe Nicușor Dan

Nu poți să-ți construiești o imagine falsă, că ești apărătorul nevoiașilor – vedem ce nevoiaș e domnul Mitrache, că aperi parcurile și spațiile verzi. Sunt investiții blocate în București din cauza unor reclamații sau plângeri pe motiv că este deranjată o plantă, o insectă. Acum vii și spui că domnul Mitrache are dreptate, primăria l-a abuzat. Acum sunt revoltată ca cetățean: blochezi investițiile care aduc bani din impozite pentru spitale și școli și acum spui  că totul este legal”, a declarat Gabriela Firea.

Ea l-a acuzat pe Nicușor Dan de practicarea ilegală a avocaturii prin implicarea sa în litigiul dintre Mihai Mitrache și primăria sectorului 4.

Totodată, Firea a spus că va depune plângere împotriva lui Nicușor Dan pentru afirmații calomnioase, referindu-se îndeosebi la conferința de presă în care candidatul PNL și USR-PLUS a prezentat ”caracatița Firea-Pandele”, care ar controla Primăria Capitalei prin afaceri ilegale.

Mai mult de jumătate dintre cei de acolo sunt angajați din timpul primarilor Băsescu, Videanu, sunt funcționari publici de 10-20 de ani,  oameni pe care nu i-am angajat eu (…) Este un material defăimător, incorect. Este o campanie nefiresc de incorectă”, a spus Firea.

Referindu-se la acuzația că ar fi răscumpărat parcul Verdi la o valoare mult supraevaluată, Firea a spus că inclusiv Nicușor Dan a cerut răscumpărarea. ”A fost recuperat la o valoarea mult sub ce s-a negociat înainte să vin eu la primărie, cu votul consilierilor USR și PNL”, a precizat Gabriela Firea.

Închide ×