News

Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat. Primarul Capitalei susține că Bucureștiul mai are paturi la secțiile ATI

16.07.2020 | 23:22
Gabriela Firea il contrazice pe Raed Arafat Primarul Capitalei sustine ca Bucurestiul mai are paturi la sectiile ATI
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea îi răspunde lui Raed Arafat, după ce șeful DSU s-a plâns că Bucureștiul nu mai are locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă.

Primarul General al Capitalei l-a contrazis pe Arafat și a dat asigurări că există nenumărate locuri în spitalele non-Covid.

ADVERTISEMENT

Firea l-a acuzat pe Arafat că „induce panică” în rândul populației și i-a cerut acestuia să fie mai responsabil în momentul în care face anumite declarații.

Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat și susține că Bucureștiul are paturi destule la secțiile ATI

„Țara noastră e singura din Europa în care cetățeanul nu e luat drept partener. Din zona puterii observăm momente, care sunt contraexemple pentru cetățeni. Știm că nu avem un vaccin, tebuie să învățăm să trăim cât se poate de normal, dar într-o stare de urgență sanitară. Avem și contra exemple pentru cetățeni, cu petreceri în birouri, ne spuneți că nu mai sunt locuri în spitale.

ADVERTISEMENT

Ieri am văzut o persoană din partea Guvernului că nu mai sunt locuri la ATI. Am văzut că se induce panică. Nu este adevărat că nu mai sunt locuri la ATI. Cetățeanul trebuie să fie luat alături. Sunt cetățeni care pot să organizeze nunți, botezuri, fără mască, și ceilalți, noi, restul, trebuie să purtăm măști și trebuie să primim amenzi.

În linia întâi în București sunt cele două spitale de boli infecțioase. Ambele au jumătate de capacitate goală. La începutul pandemiei au alocat pentru CNSSU un număr de paturi de ATI, anunțat în luna martie. Dacă situația o va impune, Ministerul Sănătății va dimensiona acest număr”, a explicat Gabriela Firea, potrivit stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat anunțase că spitalele din București sunt pline și nu ar mai exista locuri la secțiile de Terapie Intensivă.

„Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit un loc. Asta este situația reală!

ADVERTISEMENT

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces”, a explicat Raed Arafat, la Antena 3.

România aproximativ 2.500 de paturi la secțiile de Terapie Intensivă. În București, majoritatea spitalelor au un număr redus de paturi, între 10 și 30 în funcție de mărimea spitalului.

ADVERTISEMENT