News

Gabriela Firea îl susţine pe Tăriceanu: „Este cu zece etaje mai sus decât Mircea Diaconu”

31.08.2019 | 13:28
Gabriela Firea il sustine pe Tariceanu Este cu zece etaje mai sus decat Mircea Diaconu

Gabriela Firea îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale. Vicepreședintele PSD a declarat la Mamaia, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că, pur și simplu, nu înţelege cum de ALDE s-a retras de la guvernare pentru că social democrații n-au vrut să gireze candidatura lui Tăriceanu, după care partidul a anunțat că merge pe mâna lui Mircea Diaconu și a abandonat fără nicio problemă „doleanța” impusă PSD-ului.

Gabriela Firea îl susţine pe Tăriceanu

“Nu am înţeles până la urmă nici chiar din punct de vedere tactic de ce e mai valoros acum domnul Diaconu faţă de domnul Tăriceanu. Eu îl stimez pe domnul Tăriceanu, nu am ascuns niciodată. Înţelegeam dacă s-a destrămat alianţa noastră dacă domnul preşedinte Tăriceanu ar fi candidat în continuare şi PSD îşi menţinea candidatura doamnei premier.

Dar aşa nici domnul Tăriceanu nu mai candidează, din punctul meu de vedere îl apreciez pe domnul Diaconu ca actor, ca om politic domnul Tăriceanu, ca să citez pe cineva, este cu zece etaje mai sus”, a precizat Primarul General al Capitalei. Mai mult de atât, Firea spună că social democrații nu disperă fără ALDE la guvernare și a anunțat că partidul ar putea fi sprijinit de un vechi prieten.

Gabriela Firea îl susţine pe Tăriceanu. Gabriela Firea
Gabriela Firea ar fi fost tentată să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto – facebook

PSD, sprijin de la „un amic”

”Eu cred că şi Victor Ponta, pentru că a fost prim-ministru, preşedinte al PSD, este un om responsabil. Sunt convinsă că nu doreşte ca România să intre într-o criză. Sunt absolut conştientă că are multă experienţă la guvernare şi ştie ce ar însemna ca România să fie condusă de un cabinet demisionar sau de un cabinet într-o criză acută”, a mai spus Gabriela Firea.

Vă reamintim că în urmă cu doar câteva zile, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că el ar fi vrut ca ALDE și PRO România să o susțină chiar pe Gabriela Firea la alegerile prezidențiale, însă în cele din urmă, ambele formațiuni politice au mers pe mâna lui Mircea Diaconu.