Alegeri 2024

Gabriela Firea, încântată de Spitalul Foișor, unde a fost tratat Florin Piersic: “E în topul european al spitalelor de ortopedie”

Gabriela Firea, candidata Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, spune că investiția a fost de 50 de milioane de euro.
29.05.2024 | 11:44
Gabriela Firea incantata de Spitalul Foisor unde a fost tratat Florin Piersic E in topul european al spitalelor de ortopedie
Gabriela Firea, încântată de Spitalul Foișor. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, a vorbit despre Spitalul Foișor din București, aici unde a fost tratat actorul Florin Piersic. Unitatea medicală a fost modernizată în timpul mandatului fostului primar.

Gabriela Firea spune că Spitalul Foișor este o investiție esențială în sănătate

Spitalul Foișor este în topul european al instituțiilor medicale de ortopedie, potrivit candidatei PSD la alegerile locale. În 2016, anul în care Gabriela Firea a fost aleasă primar general al Capitalei, proiectul era blocat, din cauza plăților neefectuate.

ADVERTISEMENT

„La începutul mandatului meu, în 2016, acest proiect, ca și alte proiecte de altfel, era blocat. Existau plăti neefectuate, iar lucrările stagnau. Am constituit un grup de lucru format din experți, s-au verificat toate plățile, situațiile de lucrări și am reușit să finalizam acest obiectiv, atât de important”, a transmis Gabriela Firea.

Candidata pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, în 2024, și-a respectat promisiunea de a investi în sănătate. La sfârșitul anului 2017, noul Spital de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor își deschidea porțile.

ADVERTISEMENT

50 de milioane de euro, investiți în construirea unității medicale

Totul a fost posibil după finalizarea lucrărilor de construire, modernizare și după dotarea spitalului, investiție care s-a ridicat la aproape 50 de milioane de euro. Unitatea medicală are 9.000 de mp, 6 etaje, opt săli de operație și 119 paturi.

„Primăria Capitalei a finalizat o investiție esențială în sănătatea tuturor românilor. Aproape 50 de milioane de euro investiți în construirea și dotarea spitalului Foișor.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat: activitatea spitalului nu a fost perturbată, iar bolnavii nu au fost mutați. Noul spital Foișor oferă pacienților condiții ultramoderne de confort și siguranță”, a adăugat Gabriela Firea.

Spitalul are dotări de ultimă generație, fiind amenajată inclusiv o sală de kinetoterapie. Astfel, pacienții pot beneficia, pe lângă tratamente de specialitate, de recuperare medicală. În saloane se găsesc maximum patru paturi. Este dotat și cu o secție de imagistică ultramodernă cu tomografie computerizată și radiologie, fiind cunoscut la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

Astfel de proiecte în sănătate, precum construirea Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu” și a Spitalului de ortopedie Foișor, unde au fost salvate multe vieți, se află pe agenda candidatei PSD la Primăria Capitalei.

Printre acestea se numără construirea Spitalului Metropolitan, proiect care are șanse mari să fie pus în practică în perioada 2024-2018, potrivit social-democraților.

 

 

ADVERTISEMENT