Gabriela Firea, la cuțite cu Ludovic Orban pe tema Sălii Polivalente din București: „O dovadă a incompetenței / management catastrofal”

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
13/11/2019, 17:04
Gabriela Firea, la cuțite cu Ludovic Orban pe tema Sălii Polivalente din București: „O dovadă a incompetenței / management catastrofal”
Gabriela Firea, scandal cu Ludovic Orban pe tema sălii polivalente din București *foto: colaj facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a găsit un nou rival în politică în persoana premierului liberal Ludovic Orban. Cei doi oficiali s-au certat prin intermediul presei pe subiectul ridicării Sălii Polivalente din Capitală, construcție care întârzie de cel puțin 12 ani, după spusele liderului Executivului, fost viceprimar al Capitalei.

Gabriela Firea se ceartă cu Ludovic Orban pe subiectul noii Săli Polivalente din Capitală

Primul care a sărit la atac a fost premierul Ludovic Orban. Acesta a spus la prezentarea noului ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, că „Proiectul sălii polivalente a început în perioada în care eram viceprimarul Capitalei. Cred că şi indicatorii tehnici şi economici au demarat în perioada respectivă, era prin 2007, dacă îmi aduc aminte, şi suntem în anul 2019. Şi nu s-a ajuns la o soluţie”. 

Ludovic Orban a numit managementul Gabrielei Firea drept unul „catastrofal” și a spus că Firea vrea să tragă fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru polivalenta din Capitală: „Am să vă spun din capul locului, doamna Firea vrea să facă sala polivalentă prin CNI. Voi analiza cu maximă atenţie această solicitare, pentru că Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar CNI încasează taxe şi impozite pentru a susţine investiţii mai degrabă din comunităţi care nu au resursele necesare”.

Replica tăioasă a Gabrielei Firea pentru Ludovic Orban

Gabriela Firea l-a numit incompetent pe liderul liberal și a susținut că deja a făcut mai multe demersuri pentru ca sala polivalentă din București să fie ridicată: „Încă o dovadă a incompetenţei domniei sale. A fost viceprimar, nu a făcut nimic, i-am studiat toate deciziile. Repet, o adevărată calamitate. În primul rând nu citeşte, nu se informează, când iese în public nu ştie despre ce vorbeşte. Licitaţia pentru sala polivalentă s-a organizat în anul 2014, când eu eram senator, deci nu eu am organizat această licitaţie. A fost contestată la CNSC şi la Curtea de Apel peste patru ani de zile, domnia sa îmi pune mie în cârcă această nerealizare, nedorind să spună românilor adevărul sau poate nu-l cunoaşte. Să mergem pe prezumpţia de nevinovăţie, dar atunci nu te pronunţi şi nu jigneşti.

Am reluat întreaga procedură, în acest moment s-a făcut în doi ani pe mandatul meu ce nu s-a făcut în zece ani, avem un studiu de fezabilitate, avem de asemenea proiect tehnic şi consider că bucureştenii trebuie să beneficieze de fondurile diferitelor instituţii guvernamentale pentru că sala polivalentă, aşa cum a fost ea proiectată, va deservi întreaga ţară, nu îi va deservi doar pe bucureşteni”, a spus Firea.

Închide ×