Alegeri 2024

Gabriela Firea, la primul teatru care se va construi în Sectorul 4. „Ne-am dori să se investească mai mult în cultură”

Gabriela Firea ar vrea mai mulți bani pentru cultură. Candidata PSD, la prezentarea primului teatru din Sectorul 4, alături de Daniel Băluță
24.05.2024 | 16:36
Gabriela Firea la primul teatru care se va construi in Sectorul 4 Neam dori sa se investeasca mai mult in cultura
Gabriela Firea, alături de primarul Daniel Băluță, la prezentarea proiectului noului teatru / Foto: captură, facebook, Daniel Băluță
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Generală, a participat, vineri, împreună cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, la prezentarea proiectului unui teatru nou, primul din acest sector, a spus Băluță.

„Noi ne dedicăm astăzi Culturii, ceea ce este un lucru minunat”

Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Capitalei, și primarul Sectorului 4, George Băluță, au participat, vineri, la prezentarea proiectului unui nou teatru în acest sector. Gabriela Firea a spus că la noul teatru din Sectorul 4 vor veni bucureștenii din toate sectoarele, amintind că, în perioada mandatului ei de primar general, a înființat și ea un teatru, primul teatru pentru dramaturgii români.

ADVERTISEMENT

„Aici, în Sectorul 4, cu siguranţă vor veni la teatru bucureşteni din toate sectoarele, nu doar cei care sunt aici locuitori şi îmi aduc aminte, de asemenea, despre faptul că în mandatul de primar general am înfiinţat un teatru nou, de la zero – primul teatru dedicat dramaturgilor români care există şi acum şi se bucură spectatorii care merg să îi vadă pe actorii preferaţi şi să vadă munca regizorilor şi a tuturor oamenilor de scenă. (…)

Suntem acum parte la un moment extraordinar, la vremuri în care se vorbeşte mai mult despre infrastructură, iată, noi ne dedicăm astăzi Culturii, ceea ce este un lucru minunat”, a spus candidata PSD.

ADVERTISEMENT

Mai mulți bani pentru teatre

Gabriela Firea a declarat că ar fi de dorit ca municipalitatea să aloce mai multe fonduri pentru sectorul cultural, spunând că în mandatul său instituțiile culturale au beneficiat de aproape 10% din bugetul PMB. „Nu este mult, nu este puțin”, a spus ea.

„Cele 14 teatre care sunt în subordinea Primăriei Capitalei, poate că este un cuvânt prea dur, eu consider că aceste teatre sunt în grija Primăriei, au beneficiat împreună cu celelalte instituţii culturale, muzeele şi bibliotecile, de aproape 10% din bugetul pe care l-am gestionat ca primar general. 10% nu este mult, nu este nici puţin, ne-am dori şi mai mult decât acest procent să fie investit în Cultura Capitalei, pentru că aici nu vin doar bucureşteni, în teatrele din Capitală vin iubitori de cultură, de artă, din întreaga ţară şi ne dorim să vină cât mai mulţi din întreaga Europă.

ADVERTISEMENT

În fiecare vară, în luna august, am organizat împreună festivalul de teatru la care au venit, de asemenea, tineri şi mai puţin tineri din întreaga ţară la Bucureşti special pentru festivalul de teatru”, a spus Firea.

Exemplul Robert Negoiță

Candidata social-democrată a spus că așteaptă să vină în scurt timp la spectacole în noul teatru din Sectorul 4, cum a făcut-o și la Sala Gloria din Sectorul 3, care era „o ruină” dar care a fost „redată bucureștenilor” de primarul Robert Negoiță.

ADVERTISEMENT

„Într-un timp cât mai scurt ne dorim să venim aici la spectacol, aşa cum am făcut-o şi cu Sala Gloria din Sectorul 3 unde se joacă piese minunate şi este redată publicului. Era o ruină şi primarul Robert Negoiţă, împreună cu cei care eram atunci la Primărie, am redat această sală de spectacole bucureştenilor. De asemenea, Casa Eliad, chiar dacă este ceva mai mică ca dimensiune, găzduieşte spectacole extraordinare, de forţă, din domeniul cultural”, a mai spus Firea.

Material realizat la solicitarea PSD 

ADVERTISEMENT