News

Gabriela Firea le promite bucureștenilor teste gratuite pentru Covid-19, dacă vor să plece în Grecia

12.07.2020 | 16:55
Gabriela Firea le promite bucurestenilor teste gratuite pentru Covid19 daca vor sa plece in Grecia
Gabriela Firea e decisă să nu mai candideze la alegerile locale. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a descis să testeze gratuit bucureștenii care pleacă în Grecia, în condițiile în care statul elen îi obligă să prezinte la graniță un test negativ pentru Coronavirus.

Totul face parte dintr-un proiect al Primăriei București și va fi implementat în cel mai scurt timp, pentru a veni în ajutorul bucureștenilor care au decis să-și petreacă vacanța în Grecia.

ADVERTISEMENT

Momentan, nu se știe din ce clipă va începe testarea gratuită a bucureștenilor, însă Firea e optimistă că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

Gabriela firea le promite bucureștenilor teste gratuite pentru Covid

„Vom face teste gratuite pentru bucureştenii care merg în Grecia. Este vorba de proiectul Vacanţă 2020″, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în direct la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Primarul a dezvăluit că va pune acest proiect pe ordinea de zi în ședința de miercuri, 15 iulie, în speranța că va primi voturi din partea tuturor consilierilor generali, indiferent de culoarea politică.

Vrem ca bucureştenii care pleacă în călătorie şi li se pune condiţia să aibă aceste teste la zi, de COVID-19, să aibă acces la ele”, a adăugat Firea.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban nu s-a lăsat nici el mai prejos și a promis tuturor celor care pleacă în Grecia că vor fi ajutați să se testeze în timp record în cele peste 120 de centre naționale de testare.

Mâine de la ora 9 am convocat o conferinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile implicate în lupta anti-Covid şi la această videoconferinţă va fi şi domnul ministru Tătaru şi împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate şi este vorba de peste 120 de centre acreditate să efectueze aceste analize să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia”, a detaliat Orban, conform news.ro

ADVERTISEMENT

Grecii solicită tuturor turiștilor un test negativ de Covid-19, făcut cu maximum 72 de ore înainte de trecerea graniței. În condițiile în care multe centre de testare sau clinici private oferă rezultatul unui astfel de test în mai mult de 3 zile, mulți români se află într-o situație în care vacanța le-ar putea fi compromisă din cauza acestor noi reguli impuse de greci.

ADVERTISEMENT