News

Gabriela Firea, măsuri anticaniculă! Mai multe containere amplasate în București de Primăria Capitalei

01.07.2019 | 17:35
Gabriela Firea masuri anticanicula Mai multe containere amplasate in Bucuresti de Primaria Capitalei

Vara și-a intrat pe deplin îndrepturi, astfel că Primăria Capitalei vine cu vești bune pentru bucureștenii care fac față cu mare dificultate temperaturilor extreme, în special în zonele aglomerate. Prin urmare, instituția condusă de Gabriela Firea a luat decizia amplasării unor containere  anticaniculă.

Primăria Capitalei amplasează containere anticaniculă

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții Primăriei Municipiului București, prin intermediul unui comunicat de presă, dat publicității în cursul zilei de luni, 1 iulie 2019. Acestea vor fi deschise începând de marți, bucureștenii având la dispoziție dozatoare cu apă rece, truse medicale, aer condiționat.

Primăria Municipiului București, prin ASSMB, a amplasat 20 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală. Containerele, care au fost deja dotate, vor fi deschise începând de mâine, 2 iulie 2019, când se anunță temperaturi caniculare. Containerele anticaniculă sunt dotate cu trusă medicală de prim-ajutor completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, consumabile necesare funcționării corecte (dezinfectanți, mănuși de unică folosință, cearceafuri de unică folosință, etc), chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat” , se arată în informarea transmisă de Primăria Capitalei.

Așa arată containerele anticaniculă amenajate de Primăria Capitalei. Sursa foto: Digi 24
Așa arată containerele anticaniculă amenajate de Primăria Capitalei. Sursa foto: Digi 24

În ce zone vor fi amplasate containerele anticaniculă

Mai mult decât atât, lângă aceste containere, municipalitatea a amenanjat și toalete ecologice, iar asistența medicală este asigurată de personalul din rețeaua de medicină școlară, coordonată de ASSMB, după cum menționează Primăria.

Totodată, în respectivul comunicat de presă a fost dată publicității și lista completă cu zonele în care bucureștenii vor putea beneficia de facilitățile noilor containere anticaniculă, începând de marți, 2 iulie. Este vorba despre:

Piața Romană – rond ASE
Gara de Nord
Piața Victoriei – Muzeul Antipa
Piața Romană – metrou
Parcul Herăstrău
Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu
Piața Iancului
Magazin Bucur Obor
Piața Universității – Spitalul Colțea
Piața Universității – Arhitectură
Piața Roma – Str. Gabroveni
Piața Muncii
Piața Unirii – Magazin Unirea
Dristor – metrou
Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria
Parcul Carol
Piața Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32)
Parcul Cișmigiu
Eroilor
Grozăvești – Carrefour Orhideea