News

Gabriela Firea, mesaj de mulțumire pentru cei peste 160 de mii de bucureșteni care au votat-o: ”O campanie mult prea scurtă pentru a explica ce voiam să rezolv în continuare”

Gabriela Firea a transmis, pe pagina ei de Facebook, un mesaj de mulțumire pentru cei peste 160 de mii de bucureșteni care au votat-o la alegerile locale din 9 iunie.
12.06.2024 | 10:52
Gabriela Firea mesaj de multumire pentru cei peste 160 de mii de bucuresteni care au votato O campanie mult prea scurta pentru a explica ce voiam sa rezolv in continuare
Gabriela Firea mulțumește bucureștenilor care au votat-o: ”Sunt convinsă că m-au votat cu mintea, inima, credința și empatia lor”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Miercuri, 12 iunie, prin intermediul unei postări pe pagina ei de Facebook, Gabriela Firea a transmis un mesaj de mulțumire pentru cei peste 160 de mii de bucureșteni care au votat-o la alegerile locale de duminică, 9 iunie.

Gabriela Firea mulțumește bucureștenilor care au votat-o: ”Sunt convinsă că m-au votat cu mintea, inima, credința și empatia lor”

Sunt convinsă că vom schimba fața Capitalei”, spunea Gabriela Firea, pe 23 aprilie, după ce a fost desemnată candidatul PSD la Primăria Municipiului București. Ea mai adăuga atunci că intră în competiție cu ”un gând optimist” și că ”echipa social-democrată este soluția corectă” pentru Capitală.

ADVERTISEMENT

La scrutinul de duminică, Gabriela Firea a obținut 22 de procente, adică un total de circa 161.000 de voturi. Acestea nu i-au fost suficiente pentru a-l învinge pe Nicușor Dan, actual edil.

Într-un mesaj postat pe pagina ei de Facebook, Firea le mulțumește locuitorilor din Capitală care i-au acordat încrederea la alegerile locale. ”161.761 de bucureșteni m-au votat duminică și le mulțumesc din tot sufletul pentru că au crezut în mine, în echipa mea și în soluțiile propuse de noi. Sunt convinsă că m-au votat cu mintea, inima, credința și empatia lor, așa cum i-am rugat în campanie”, scrie aceasta.

ADVERTISEMENT

În aceeași postare, Gabriela Firea explică faptul că a fost angrenată într-o campanie mult prea scurtă ”față de nevoia de a aduce aminte ce am realizat ca primar general și, mai ales, pentru a explica ce voiam să rezolv în continuare”.

Aceasta își acceptă înfrângerea și spune că mereu a reacționat cu modestie și demnitate, indiferent de rezultatul unui vot. ”Întotdeauna am reacționat cu modestie și demnitate atunci când am fost câștigătoare, în frunte; așa voi rămâne și acum, când ocup locul doi”.

ADVERTISEMENT

Ea ține să puncteze că nu are pe cine să învinovățească pentru acest eșec. ”Îmi fac doar mie reproșuri din care, cu siguranță, am să învăț pentru viitor. Și, a propos de viitor, din păcate observ că sunt anumiți analiști mai preocupați de ‘cariera mea politică’ decât de viața oamenilor, de cum vor trăi ei de-acum înainte în București : mai bine, la fel sau mai puțin bine. Un parcurs politic al cuiva este un fir de nisip comparativ cu existența oamenilor. Soarta lor ar trebui să ne preocupe pe toți”.

Gabriela Firea: ”Nu-mi reproșez că am acceptat să candidez pe ultima sută de metri”

Gabriela Firea nu-și reproșează acceptarea intrării pe ultima sută de metri în lupta pentru Capitală. Le reamintește tuturor că a fost mereu un membru ”loial și devotat”.

ADVERTISEMENT

”Nu-mi reproșez, însă, că am acceptat să candidez pe ultima sută de metri, când ceilalți candidați erau în plină pre-campanie, lansați cu bugete imense și nemăsurate de instituții.

Răspunsul meu negativ, la 1 noaptea, după 16 ore de ședință, într-un moment de criză pentru partid și pentru coaliție ar fi însemnat egoism și că mă gândesc doar la imaginea mea care ar fi suferit dacă pierdeam. Nu sunt un astfel de om.

Am fost și voi fi un coleg devotat, loial, cu dorința de a face bine oamenilor, chiar cu sacrificii personale. Am dovedit-o, în timp, de multe ori”, notează Firea.

În același mesaj, Firea a mai spus că se aștepta să piardă, însă nu la o diferență atât de mare de scor. Ea scoate în evidență faptul că a fost atacată dur timp de un an de zile.

Mă așteptam să pierd, din cauza candidaților numeroși din centru-stânga bazinului politic, dar nu la o diferență atât de mare. Vom analiza cu toții care au fost cauzele, în afară de campania dură, intensă, fără precedent, dusă împotriva mea de un an de zile (când aveam 10 puncte peste actualul primar general) și aglomerarea culoarului politic. Vor mai fi examene politice anul acesta și trebuie să ne pregătim mai bine”, explică Firea.

Firea promite că nu va renunța la activitatea sa pe scena politică: ”Pentru că îmi pasă, îmi doresc să învăț din această situație grea”

În finalul postării sale, Firea îi felicită pe toți câștigătorii din alegerile locale și europarlamentare și nu uită să le mulțumească celor care au făcut parte din echipa ei în campanie.

În plus, ea mai spune că situația curentă o va face mai puternică și reprezintă o lecție de învățat. ”Tocmai pentru că îmi pasă, îmi doresc să învăț din această situație grea, să fiu în viitor varianta mea, a noastră, mai bună, să-mi asum toate erorile și să nu le mai perpetuez”, spune ea.

Gabriela Firea promite că activitatea sa politică nu se va opri după acest moment dificil. ”Îmi pare rău că nu am reușit să obțin mai mult acum. Activitatea mea nu se va opri aici. Voi fi neobosită în a promova modernizarea comunităților, drepturile femeilor, egalitatea de șanse și protejarea sănătății tuturor”, se arată în finalul postării.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins...
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos,...
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi