News

Gabriela Firea nu renunță la PMB: ”Dacă cetăţenii mă vor vota, mă voi întoarce”. Planul pentru alegerile locale din 2024

Gabriela Firea n-a renunțat la ideea revanșei după ce în 2020 a pierdut conducerea Primăriei Municipiului București (PMB) în fața lui Nicușor Dan și joi a repetat că este decisă să candideze la alegerile locale din 2024.
04.08.2022 | 12:56
Gabriela Firea nu renunta la PMB Daca cetatenii ma vor vota ma voi intoarce Planul pentru alegerile locale din 2024
Gabriela Firea țintește un nou mandat la PMB. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Amintim că în acest an, la începutul lunii ianuarie, Gabriela Firea anunța că va candida din nou la Primăria Capitalei. La acea vreme, ea sublinia că poate conduce PMB două mandate, având în vedere că are abilitățile necesare pentru a fi primar general.

Gabriela Firea vrea să arate ce poate face în PMB

Revenind în prezent, cea care conduce Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a precizat că dacă va avea energia necesară, în 2024 se va înscrie în cursa pentru un nou mandat la PMB.

ADVERTISEMENT

Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Mi-aş dori să candidez dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă lucrurile sunt funcţionale, dacă mai am energie și putere ca acum, să spunem.

Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2024 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Calculele politice pentru alegerile din 2024

În continuare, fosta jurnalistă a completat că pentru viitoarele alegeri programate în 2024 va fi foarte important sprijinul politic. Astfel, ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de șanse așteaptă decizia PNL la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Practic, Firea vrea să vadă dacă liberalii vor avea un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să creeze o alianţă politică împreună cu PSD, în care ea să-i reprezinte cu cinste.

Gabriela Firea a evidențiat că în mandatul ei la PMB au fost multe proiecte social-democrate, dar şi investiţii. În prezent, între cele două partide mari din România au apărut tensiuni.

ADVERTISEMENT

PSD amenință cu destrămarea alianței, iar PNL vorbește de alegeri anticipate din cauza unor neînțelegeri, printre care se află și cele legate de pachetul social în valoare de 40 de miliarde de lei.

ADVERTISEMENT