Alegeri 2024

Gabriela Firea nu vrea șefia PSD. ”Nu, sub nicio formă. Vreau să ajung la primărie”

Candidata PSD la Primăria Capitalei nu-și dorește șefia PSD nici măcar după ce Marcel Ciolacu ar pleca din funcție. ”Sunt un om de administrație”
05.06.2024 | 23:59
Gabriela Firea nu vrea sefia PSD Nu sub nicio forma Vreau sa ajung la primarie
Gabriela Firea nu vrea președinția PSD Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședinte al PSD și președintele filialei București a social-democraților, Gabriela Firea spune că nu și-a dorit șefia partidului nici în momentul încheierii „erei Liviu Dragnea”.

Gabriela Firea nu vrea șefia PSD

Candidata social-democraților spune că funcția pe care și-o dorește este cea de primar general al Bucureștiului pentru că este un om de administrație și acum știe ce a greșit și ce a făcut bine în mandatul precedent.

ADVERTISEMENT

„Vă răspund cu toată sinceritatea: Nu, sub nicio formă. Și am fost în această postură, de primar general, funcţia cea mai aleasă, cu cele mai multe voturi, după președintele țării, când s-a terminat era Dragnea.

Și eram în aceeaşi încăpere cu domnul Marcel Ciolacu, cu domnul Sorin Grindeanu, cu Mihai Tudose şi alţi colegi. Şi mi s-a pus această întrebare.

ADVERTISEMENT

Şi am spus nu, categoric nu, sunt un om de administraţie, sunt mai mult decât onorată să fiu prim-vicepreşedinte şi lider al PSD București, rămân în această poziţie şi vreau să ajung la primărie”, a răspuns Firea la Prima TV.

Deși se află şi pe lista de candidați pentru alegerile europarlamentare şi ar putea merge la Bruxelles, Gabriela Firea a subliniat că vrea să vadă ce se întâmplă duminică la alegerile locale.

ADVERTISEMENT

„Mi-aş dori să fiu primar general, pentru că simt că pot să fac în continuare lucruri într-un ritm mult mai rapid pentru Capitală. Acum ştiu ce am greşit, ştiu ce am făcut bine, nu mă mai calific cum se spune la locul de muncă.

Din prima zi ştiu exact ce am de făcut şi care sunt pârghiile admnistrative şi am o colaborare bună cu primarii de sectoare”, a mai declarat candidata PSD.

ADVERTISEMENT

Ea a mai precizat că a acceptat să candideze la europarlamentare în momentul în care PSD mergea pe ideea candidatului comun pentru București și pentru a se face utilă în atragerea de fonduri europene.

„Am acceptat în ideea că am atras fonduri europene ca primar general și pot să fiu utilă tot Bucureștiului și din postura de europarlamentar, care să muncească alături de miniștrii de resort, de consilierii generali, să atragem cât mai multe fonduri pentru București”, a mai spus Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT