News

Gabriela Firea, o nouă reacție legată de testarea în masă! „6.200 de bucureşteni s-au înscris ca voluntari”

23.05.2020 | 17:57
Gabriela Firea o noua reactie legata de testarea in masa 6200 de bucuresteni sau inscris ca voluntari
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a avut o nouă reacție legată de testarea în masă! Edilul Bucureștiului a anunțat că 6.200 de bucureşteni s-au înscris ca voluntari pentru a fi testaţi pentru COVID-19, testele fiind efectuate cu aparate de tip real time PCR în cadrul testării în masă iniţiate de Primăria Generală a Capitalei.

Gabriela Firea, o nouă reacție legată de testarea în masă!

„În acest moment colegii de la ASSMB mi-au raportat cifra de 6200 de bucureşteni care au fost înscrişi. Ne bucură interesul bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea într-o intervenţie la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Aceasta a precizat că rolul testării este acela de a afla numărul bucureştenilor care sunt infectaţi şi care nu prezintă deloc simptome, ea afirmând că în funcţie de rezultat vor fi luate măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. Costul unui test este de 200 de lei, a precizat Firea

„6.200 de bucureşteni s-au înscris ca voluntari”

„Vom opri această primă etapă când, după ce se vor fi înscris cele 11 000 de persoane, se pot continua înscrierile pentru viitoarea etapă.

ADVERTISEMENT

Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a explicat primarul general.

Firea a adăugat că săptămâna viitoare va începe a doua acţiune de testare, cu teste de tip anticorp, care vor arăta modul în care virusul a circulat în Bucureşti, respectiv câte persoane au fost bolnave fără a fi ştiut şi care este gradul de imunizare. Această acţiune se face pe un eşantion de 10.500 de persoane.

ADVERTISEMENT

Platforma http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ în care se pot înscrie voluntarii pentru proiectul ”Testăm pentru Bucureşti” nu a fost scutită de critici. USR Bucureşti susţine că testarea nu are relevanţă şi o acuză pe Gabriela Firea că-şi face campanie electorală din banii bucureştenilor.

Cu toate acestea, primarul general,  susţine că ”numai testarea extinsă ne va arata adevărul şi vom şti ce măsuri de revenire la normalitate să luăm”.

ADVERTISEMENT

În întreaga lume, populaţia fără simptome este testată masiv.Trebuie să intrăm şi noi în rândul lumii”, afirmă Gabriela Firea.

 

 

ADVERTISEMENT