Alegeri 2024

Gabriela Firea promite că va finaliza Arena Polivalentă, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Când va începe construcția

Gabriela Firea promite că va construi Arena Polivalentă în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”. „Cea mai mare sală de acest gen din România, cu 20.000 de locuri”
06.06.2024 | 14:44
Gabriela Firea promite ca va finaliza Arena Polivalenta cu o capacitate de 20000 de locuri Cand va incepe constructia
Gabriela Firea spune că a lăsat acest proiect la cheie, dar că nu s-a făcut nimic cu el / Foto: Facebook, Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la funcția de primar general al Capitalei, arată că Bucureștiul nu dispune de o sală multifuncțională de mare capacitate, cum au multe capitale europene, unde ar putea fi organizate evenimente sportive sau culturale.

Firea: „Am lăsat acest proiect la cheie în 2020”

În mandatul ei de primar general al Bucureștiului, proiectul unei astfel de săli polivalente a început acum cinci ani, dar de atunci nu au fost făcuți pași concreți pentru transpunerea acestui proiect în practică, arată PSD.

ADVERTISEMENT

Social-democrații afirmă că Gabriela Firea va conduce echipa PSD din viitorul Consiliu General al Municipiului București și promite că va demera construcția Sălii Polivalente, imediat după alegerile locale din 9 iunie pe care, spun social-democrații, le va câștiga.

„S-au pierdut încă patru ani pentru construcția Sălii Polivalente, din apropierea Arenei Naționale. Am lăsat acest proiect la cheie în 2020. Cu studiu de fezabilitate aprobat și contract semnat pentru proiectare și execuție. De atunci, am auzit doar declarații halucinate că nu s-au făcut pași pentru că nu e bine ales locul. De patru ani, terenul e pârloagă!”, a scris Gabriela Firea pe contul de socializare.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun loc, în Complexul „Lia Manoliu”

Gabriela Firea spune că cel mai potrivit loc pentru construirea unei astfel de săli, cu o capacitate de 20.000 de locuri,  este în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, prezentând locația și răspunzând primarului Nicușor Dan care a afirmat recent că locația nu este una bună, spune PSD.

„Unde s-ar putea construi o astfel de sală mai potrivit decât în Complexul Sportiv ‘Lia Manoliu’, lângă Arena Națională? Tocmai asta a fost gândirea, să construim acolo un campus sportiv și cultural. Voi construi Sala Polivalentă, cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri!”, a afirmat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Polivalentă în adevăratul sens

Proiectul pe care l-a prezentat Gabriela Firea în timpul mandatului de primar general specifica faptul că această sală polivalentă se va construi la standarde europene și va respecta noile tendințele europene, va putea găzdui o diversitate de evenimente (conferințe, congrese, concerte live), dar va întruni și standardele federațiilor sportive naționale pentru desfășurarea unor competiții naționale și internaționale la nivelul Ligii Campionilor și Jocurilor Olimpice.

„Proiectul prevedea că Arena Polivalentă va avea 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferințe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior puteau fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală urmau să existe și 5 terenuri de sport în aer liber”, arată PSD.

ADVERTISEMENT

„Au trecut aproape 4 ani de când totul este blocat”

Aici vor putea fi organizate competiții care includ o varietate foarte mare de sporturi și gale sportive: gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box. În privința concertelor sau altor evenimente culturale va putea fi amplasată o scenă de aproximativ 400 de metri pătrați, arată social-democrații.

„Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv de investiţii a fost semnat cu Trustul de clădiri Metropolitane, încă din anul 2019. Prin studiul de fezabilitate a fost estimat, la vremea respectivă, un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcția și dotarea completă a arenei, iar proiectarea si execuția lucrărilor urmau să dureze 36 de luni. Au trecut aproape 4 ani de când totul este blocat”, afirmă PSD.

Material realizat la solicitarea Partidului Social Democrat – Organizația Mun. București

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”