News

Gabriela Firea răspunde acuzațiilor PNL cu privire la companiile municipale: „Primesc atacuri gratuite”

11.07.2019 | 13:42
Gabriela Firea raspunde acuzatiilor PNL cu privire la companiile municipale Primesc atacuri gratuite
ADVERTISEMENT

Primarul Gabriela Firea a ieșit cu declarații publice, după ce noul lider al PNL București, Violeta Alexandru, a anunțat că a sesizat Curtea de Conturi după cheltuielile pe care le-au efectuat companiile Primăriei Capitalei. Firea a spus că toate companiile au fost supuse controalelor din partea autorităților statului și nu s-au descoperit nereguli.

Gabriela Firea se apără în fața acuzațiilor PNL privitoare la companiile municipale

Gabriela Firea a explicat printr-un comunicat de presă următoarele: „Companiile municipale și-au demonstrat corectitudinea, de fiecare dată, după nenumărate controale realizate de instituții ale statului cu atribuții de acest fel – de la Curtea de Conturi la ANAF sau Ministerul de Finanțe.

ADVERTISEMENT

Este normal ca aceste instituții să-și facă treaba și să verifice activitatea companiilor, dar este la fel de normal să spunem și că rezultatele au fost întotdeauna bune. Rapoartele acestor instituții au fost favorabile atât în ceea ce privește desfășurarea activității companiilor, cât și respectarea prevederilor legale incidente”, susține primarul Capitalei.

Gabriela FIrea a răspuns celor de la PNL cu privire la companiile municipale *foto: hepta.ro
Gabriela FIrea a răspuns celor de la PNL cu privire la companiile municipale *foto: hepta.ro

Gabriela Firea, despre companiile municipale: „Funcționează deja cu bune rezultate în multe capitale europene”

Gabriela Firea susține că primește pe tema companiilor municipale numeroase atacuri gratuite:

„Nu voi înceta să reamintesc câteva lucruri esențiale care definesc activitatea holdingului municipal: companiile au fost înființate după un model care funcționează deja cu bune rezultate în multe capitale europene și în multe municipii și orașe din România, după aceeași legislație că în toată țara. (…) PNL București, ca și USR, vine din nou cu găselnița atacurilor, plângerilor și reclamațiilor, ca de fiecare dată când începem să mișcăm lucrurile în domenii cu probleme grave ale Capitalei, vechi, unele, de peste 30 de ani. Ei uită acum că au condus catastrofal atâta vreme Consiliul General sau instituții publice din București – cum este cazul RADET-ului, unde au deținut controlul timp de 10 ani, cu rezultatele pe care le știm cu toții”, a mai spus Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Precizările primarului general al Capitalei vin după ce președintele PNL București, Violeta Alexandru, a anunțat că a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuieli efectuate de către companiile municipal, după ce instanțele au luat decizia să anuleze hotărârile de înființare. Pe 26 iunie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat bugetele a 18 Companii Municipale, iar suma totală se ridică la aproximativ 1 miliard de lei. Decizia a fost luată în condiţiile în care deciziile de înfiinţare a acestor companii au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti.