News

Gabriela Firea, reacție cu privire la carantinarea persoanelor vârstnice: ”Este vorba de o neînțelegere”

22.04.2020 | 14:10
Gabriela Firea reactie cu privire la carantinarea persoanelor varstnice Este vorba de o neintelegere
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a oferit o reacție cu privire la documentul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” cu privire la carantinarea persoanelor vârstnice.

Gabriela Firea, reacție cu privire la carantinarea persoanelor vârstnice

”După ce m-am informat din toate sursele, mi-am dat sema că este vorba de o neînțelegere. Acel document exista din februarie și era pentru diferite etape ale pandemiei”, a fost reacția oferită de Gabriela Firea cu privire la carantinarea vârstnicilor.

ADVERTISEMENT

Edilul a precizat la Digi24 că în acel document se făcea referire la persoanele de peste 65 de ani care nu au locuință sau nu au aparținători. Firea a precizat că un astfel de transfer nu ar putea fi făcut fizic.

Deși a spus că este convinsă de faptul că în această perioadă totată lumea este mânată de intenții bune, Gabriela Firea a afirmat că ministrul Sănătății ar fi trebuit să explice toate aceste detalii pentru a nu exista confuzii.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a deschis șantierele din București

Primarul Capitalei a explicat că autoritățile locale monitorizează în fiecare moment locurile libere de carantinare a persoanelor care vin din străinătate din dorința de a nu fie luate prin surprindere.

”În fiecare zi vin români din afara granițelor. În București sunt preluați de poliție și dacă sunt de aici rămân în carantinare în zona noastră, altfel sunt predați către județele de domiciliu”, a subliniat ea.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a mai precizat că este de acord cu repornirea unor sectoare ale economiei și a menționat că în București a reînceput munca pe șantiere, dar companiilor le-au fost impuse niște condiții.

”Angajații trebuie să poarte măști și mănuși de protecție, iar angajatorii trebuie să asigure hrana și transportul muncitorilor care nu locuiesc în București”, a declarat primarul.

ADVERTISEMENT

”Cel mai dificil moment va fi reînceperea cursurilor școlare. Nu voi cere acest lucru până ce nu vor putea fi luate toate măsurile de protecție în unitățile de învățământ. Ne gândim la diminuarea numărului de elevi într-o clasă, poate chiar o rotație a lor”, a încheiat Firea.

ADVERTISEMENT