News
notix pixel id

Gabriela Firea, reacție după petrecerea din Herăstrău: ”Au pus în pericol sănătatea celor din jur”. Ce vor păți patronii teraselor

17.05.2020 | 12:32
Gabriela Firea, reacție după petrecerea din Herăstrău: ”Au pus în pericol sănătatea celor din jur”. Ce vor păți patronii teraselor
Gabriela Firea, reacție după petrecerea din Herăstrău: ”Au pus în pericol sănătatea celor din jur”. Ce vor păți patronii teraselor. Sursa: INQUAM Photos/ George Călin
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o primă reacție după petrecerea din Herăstrău de sâmbătă seara, una în care mai multe persoane s-au adunat în zona teraselor din parcul bucureștean.

Gabriela Firea, reacție după petrecerea din Herăstrău: ”Au pus în pericol sănătatea celor din jur”

Edilul Capitalei a criticat persoanele care au ieșit sâmbătă seara în Parcul Herăstrău și care nu au respectat distanțarea socială prevăzută de noua stare de alertă din perioada pandemiei.

Gabriela Firea spune că evenimentul este unul nedorit, iar în urma sa ar putea exista o transmitere a virusului, dat fiind faptul că cei prezenți nu au păstrat nici măcar un metru distanță.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Populația în general respectă regulile, însă există și astfel de situații când unii uită că virusul e răspândit, nu are un tratament și pun în pericol pe toată lumea.

Chiar dacă suntem într-o perioadă de platou, să nu uităm că există anumite țări unde s-a reintrodus starea de urgență pentru a preveni alte îmbolnăviri după ce lumea nu a respectat măsurile de izolare.

ADVERTISEMENT

Persoanele nu păstrau distanța nici măcar de un metru. Au pus în pericol sănătatea familiilor lor, colegilor de serviciu. a prietenilor.  Nu știm cu cine s-au întâlnit, ce istoric au, dacă abia au revenit din izolare. Sunt foarte multe incertitudini.”,a spus Firea la Digi 24.

Ce vor păți patronii teraselor din Herăstrău

În ceea ce-i privește pe cei care dețin terase în Parcul Herăstrău și le-ar fi deschis în urmă cu o zi, Gabriela Firea spune că aceștia vor fi chemați în cursul zilei de luni pentru a da explicații.

ADVERTISEMENT

”Am aflat cine sunt proprietarii acelor localuri. Vor fi chemați luni pentru a li se pune în vedere că legea e pentru toată lumea, iar dacă astfel de evenimente se vor mai repeta, vor fi închise activitățile.

Din punctul nostru de vedere avem putem acționa doar din punct de vedere al actului legislativ al Primăriei. În cazul în care se vor deschide terasele vor fi un set de măsuri care trebuie respectate

ADVERTISEMENT

Am fost în permanentă legătură și cu comandantul poliției, și cu Raed Arafat și am reușit într-un târziu să închidem aceste terasa”, a mai spus primarul Capitalei pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri