News

Gabriela Firea, reacție dură după ce Guvernul a anunțat că nu va dubla alocațiile: ”Lipsă de respect față de copiii și familiile din România”

28.07.2020 | 14:37
Gabriela Firea reactie dura dupa ce Guvernul a anuntat ca nu va dubla alocatiile Lipsa de respect fata de copiii si familiile din Romania
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a reacționat dur după ce a aflat, oficial, că Guvernul nu va dubla alocațiile pentru copii, așa cum era prevăzut într-o lege a Parlamentului.

După ce a aflat că veniturile elevilor din țară vor crește doar cu 15 procente, edilul Capitalei a avut o poziție publică de protest.

ADVERTISEMENT

Firea reproșează liberalilor faptul că arată o lipsă de respect atât față de copiii din țară, cât și față de părinții acestora.

Gabriela Firea, după ce Guvernul a anunțat că nu va dubla alocațiile: ”Lipsă de respect față de copiii și familiile din România”

Într-o conferință de presă organizată marți, Gabriela Firea a protestat public față de măsura anunțată de Guvern privind creșterea alocațiilor pentru copii, și nu dublarea lor.

ADVERTISEMENT

”Vrem să protestăm pentru că alocațiile pentru copii nu se vor majora decât cu 15% din această toamnă. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis, e publicată în Monitorul Oficial și trebuie aplicată de îndată de Guvern

În loc de dublare am ascultat declarații care spun că nu sunt bani, că bugetul nu permite în acest moment… Considerăm că este o lipsă de respect față de copiii din Romania, față de familiile din Romania și acei 23 de lei nu acoperă nici cheltuielile pentru fructe.”, a spus Firea.

ADVERTISEMENT

Firea cere Guvernului să prioritizeze cheltuielile

În ieșirea sa publică de marți, Firea a mai cerut Guvernului Orban să-și prioritizeze cheltuielile și să pună pe primul plan lucrurile care contează.

”Ni se spune că ”nu sunt bani”. E vorba de prioritizare a cheltuielilor. Aceasta e treaba și răspunderea guvernului. Din moment ce s-au găsit bani pentru unii clienți politic. S-au făcut achiziții de la Unifarm la un preț preferențial. Cred că se va găsi suma necesară și pentru alocații.

ADVERTISEMENT

Protestăm energic față de refuzul dublării alocațiilor de către guvern. Copiii României nu sunt o prioritate. Și eu sunt mamă și știu ce înseamnă pentru o familie să așteaptă banii din alocație. Este absolut necesar ca toate alocațiile să fie dublate.”, a mai spus edilul Capitalei.

ADVERTISEMENT