Sport

Gabriela Firea, reacţie dură după ce a văzut imaginile cu lupta dintre două femei şi “Perversul de pe Târgu Ocna”: “Mi s-a părut cumplit! E o ruşine naţională”. Video

Roxana Țuțu și Bettyshor, două influencerițe, au încasat pumni de la un bărbat în cadrul unui meci din gala RXF. Cum a comentat Gabriela Firea evenimentul.
01.06.2024 | 17:07
Gabriela Firea reactie dura dupa ce a vazut imaginile cu lupta dintre doua femei si Perversul de pe Targu Ocna Mi sa parut cumplit E o rusine nationala Video
Imaginile din gala RXF în care două femei au fost puse la podea de către un bărbat au fost comentate de Gabriela Firea Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
01-06-2024
14:15

Gabriela Firea, reacţie dură: "Este o ruşine naţională. Astfel de lucruri trebuie să fie interzise"

În direct la emisiunea moderată de Horia Ivanovici, “Sport şi politică”, Gabriela Firea a avut o reacţie dură vis-a-vis de lupta dintre cele două femei şi “Perversul de pe Târgu Ocna”, care a scandalizat opinia publică: 

“Am reacţionat imediat. Este ceva cumplit, groaznic. Asta ne arată felul şi nivelul la care suntem în societate. Nu se poate! Cineva de acolo trebuia să reacţioneze pe loc şi să oprească. 

Dacă are cineva o idee diabolică, ceilalţi trebuiau să pună punct imediat. Vai de capul meu! Asta mi s-a părut cumplit. Că sala aplauda. Nu trebuie acceptate. Eu n-am mai văzut aşa ceva. 

Nu îmi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Şi ar trebui să reacţioneze femei şi bărbaţi. Este o ruşine naţională. Astfel de lucruri trebuie să fie interzise. Iar cei care au organizat să fie drastic amendaţi şi scoşi din aceste circuite. Abominabil, vă spun sincer”, a fost reacţia vehementă a Gabrielei Firea la emisiunea Sport şi Politică. 

Gabriela Firea, reacţie dură: "Este o ruşine naţională. Astfel de lucruri trebuie să fie interzise"

Imaginile de la evenimentul RXF în care două femei, Roxana Țuțu și Beatrice Ungureanu, au intrat în ring și au fost puse la pământ de „Perversul” de pe Târgu Ocna s-au viralizat rapid. Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria București, s-a declarat oripilată.

Gabriela Firea, reacție vehementă după evenimentul RXF în care două femei au fost bătute de „Perversul” de pe Târgu Ocna

Sala Polivalentă a fost plină cu ocazia galei RXF. În unul din meciuri, două femei au intrat în ring pentru a se duela cu „Perversul” de pe Târgu Ocna. Cele două au fost lovite cu pumnul de bărbat și puse la pământ.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a vorbit despre acest eveniment. Aceasta a ținut să transmită un mesaj clar împotriva violenței asupra femeilor. Firea este de părere că aceste imagini ar putea avea un efect negativ asupra societății, întrucât pot încuraja manifestările negative din partea bărbaților.

„Nu am putut privi imaginile de la competiția sportivă unde un bărbat a intrat în ring, să se lupte cot la cot, cu două femei. Am citit, însă, opiniile de după acest eveniment și sunt total intrigată.

ADVERTISEMENT

Violența asupra femeii exercitată în scop demonstrativ, de spectacol, încurajează tot violența asupra femeii. Există deja suficientă violență în societate împotriva femeii, nu e nevoie să facem show din asta. Sportul înseamnă altceva, nu să le arătăm tuturor cum o femeie poate fi lovită violent de un bărbat! Ce vrem să demonstrăm prin asta?

Susțin emanciparea femeii și lupta doamnelor pentru drepturi egale cu bărbații, însă consider că merită să luptăm deopotrivă și pentru capacitatea de a privi critic la manifestările din societate, când acestea pot încuraja fenomene pe care, de fapt, încercăm să le combatem. Cred de asemenea, în capacitatea femeii de a avea performanțe sportive la fel ca și un bărbat și am susținut competițiile sportive”, a transmis fostul primar al Bucureștiului pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Sunt ferm împotriva unor astfel de manifestări”

În plus, Firea a scos în evidență faptul că în prezent numărul de acte de violență împotriva femeilor crește iar acest eveniment, deși a fost unul demonstrativ, nu poate face decât rău. Astfel, mesajul promovat de organizatorii galei RXF este criticat de candidata PSD pentru Primăria București.

„Problema este de principiu și mai ales de mesaj: ceea ce aparent poate fi controlat în spațiul unei organizări sportive, poate scăpa de sub control, poate fi foarte prost înțeles și cel mai probabil, poate deveni o incitare, în viața de zi cu zi. Iar ceea ce spun nu este teorie.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună dovadă este că presa semnalează constant creșterea numărului de acte de violență împotriva femeii, iar statisticile oficiale le confirmă. Există o creștere cu aproape 20 de mii de cazuri în ultimii 5 ani! Anul trecut, au fost aproape 57.800 de infracțiuni ce țin de violența domestică.

Acestea sunt doar cifrele oficiale, care au ajuns în atenția autorităților. Știm că, de prea multe ori, victimele tac. Ca femeie, mamă, soră și soție. Ca senator, fost ministru al Familiei și prima femeie primar general al Capitalei sunt ferm împotriva unor astfel de manifestări. Am atenționat constant și m-am exprimat public în numeroase rânduri că se promovează și se tolerează violența împotriva femeilor, inclusiv în clasa politică. Trebuie să spunem stop!”, a încheiat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României