News

Gabriela Firea reacționează după evacuarea Spitalului de Ortopedie “Foișor”: “Cel mai ușor este să închizi un spital”

09.04.2021 | 22:55
Gabriela Firea reactioneaza dupa evacuarea Spitalului de Ortopedie Foisor Cel mai usor este sa inchizi un spital
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a reacționat prompt, vineri seara, după evacuarea Spitalului de Ortopedie “Foișor”, declarând că: “cel mai ușor este să închizi un spital, dar asta are consecințe catastrofale pentru pacienți”.

Pacienții Spitalului de Ortopedie “Foișor” au fost evacuați în cursul serii de vineri, în urma unei decizii a Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Mai mulți politicieni, printre care și Alexandru Rafila, au reacționat prompt în această speță, considerând că este o decizie pripită, iar mutarea pacienților pe repede-înainte este o greșeală organizatorică.

Gabriela Firea reacționează după decizia de evacuare a pacienților de la Spitalul de Ortopedie din Capitală: “Cel mai ușor este să închizi un spital bine dotat”

“Este evident că trebuie un acord din partea spitalului, iar acesta este în subordinea Primăriei Capitalei. La momentul în care s-a transformat Spitalul Colentina în spital suport Covid am avut discuții cu reprezentanții ministerului și ai IGSU. Chiar dacă medicii de la Colentina s-au opus inițial, am cedat la insistențele Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

În urma acestei decizii mulți pacienți au suferit, iar unii au și murit, să știți acest lucru. Se încearcă o revenire a deciziei de transformare a Spitalului Colentina în spital suport, dar nu știu cât este de avansată.

Ceea ce am aflat în această seară m-a traumatizat, ca cetățean, nu în calitate oficială. Mă așteptam ca primarul Bucureștiului să acționeze și să apere pacienții de la Spitalul de Ortopedie.

ADVERTISEMENT

Este o situație disperată, dacă vorbeam de un debut de pandemie poate era justificat acest mod de acțiune pompieristic, dar așa este un management dezastrous la nivelul Ministerului Sănătății și o lipsă de implicare.

Cel mai ușor, dar și cu consecințe catastrofale, este să închizi un spital foarte bine dotat în care s-au investit zeci de milioane de Euro și în mandatul meu și în mandatul anterior. S-a investit mult în aparatură, se fac operații extrem de complicate acolo.

ADVERTISEMENT

Acesta este un spital care deservea alți pacienți și trebuia să rămână pentru ortopedie și traumatologie. Acolo se face transplant osos, sunt operate tumori, de asemenea, spitalul trebuia să nu fie transformat în spital suport Covid”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

ADVERTISEMENT