News

Gabriela Firea, scenariu sumbru referitor la bugetul Capitalei: “Cu patru miliarde, orașul va rezista doar șapte luni”

04.05.2021 | 21:26
Gabriela Firea scenariu sumbru referitor la bugetul Capitalei Cu patru miliarde orasul va rezista doar sapte luni
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, a construit un scenariu sumbru, marți, la Antena 3, referitor la dezbaterea legată de bugetul Capitalei, declarând: “cu patru miliarde, orașul va supraviețui maximum șapte luni”.

Consilierii USR-PLUS nu au votat bugetul Bucureștiului propus de către Nicușor Dan, spunând că este construit în manieră similară cu bugetele anterioare aprobate de către fosta administrație.

ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei a explicat cum a fost construit bugetul, spunând că este extrem de surprins de faptul că consilierii locali au respins propunerea sa.

Gabriela Firea, scenariu sumbru referitor la bugetul Capitalei: “Cu patru miliarde, orașul va rezista șapte luni”

“Primarul general a venit exact cu acest slogan, că lucrurile vor merge formidabil în capitală, că trebuie doar eu să plec, că dumnealui are sprijinul guvernului, astfel încât, problemele sistemice din București se vor rezolva.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că mulți oameni de bună credință au crezut în aceste promisiuni pentru că ele erau întărite de declarațiile lui Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ce vedem acum la șapte-opt luni de la preluarea mandatului? Exact partidele din această coaliție nu se mai înțeleg deloc, acest pretext al USR-PLUS că nu votează bugetul fiindcă el este alcătuit pe baze nereale este realmente o ticăloșie.

ADVERTISEMENT

Acum vede și domnul Nicușor Dan ce declarații mincinoase făcea când mă acuza că nu închid bugetul la patru miliarde și că merg la șapte miliarde.

Între opt și zece mai se primește cota din impozitul de venit pentru prima perioadă, iar aceasta nu va putea să vină la Primăria Capitalei, înseamnă că toate lucrurile nu vor mai avea bani: spitale, utilități etc.

ADVERTISEMENT

În fiecare an am întocmit bugetul în jur de șapte miliarde, primeam doar patru de la buget și restul reprezenta munca primarului.

În această perioadă, din păcate, în loc să aplice ce au promis ca program în fața bucureștenilor cei care au câștigat alegerile locale, nu fac altceva decât să încerce să facă ceea ce numeau în campanie o caracatiță, care nu a existat în perioada mandatului meu, dar care acum începe să existe.

Vă rog să vorbiți cu reprezentanții spitalelor cum sunt amenințați de către viceprimarul USR-PLUS, că oricum vor pleca, că oricum nu va fi votat bugetul.

Cu patru miliarde, Capitala va supraviețui maximum șapte luni, asta înseamnă că factura la întreținere ar putea să crească și de trei ori, să se mărească prețul biletului transportului public și o multitudine de alte situații”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

ADVERTISEMENT