Alegeri 2024

Gabriela Firea și-a ales comisiile în care va activa în Parlamentul European

Proaspăt europarlamentar, Gabriela Firea a decis în ce comisii ale legislativului de la Bruxelles va activa. Șefa PSD București și-a luat la revedere de la colegii din Senat.
19.06.2024 | 14:32
Gabriela Firea sia ales comisiile in care va activa in Parlamentul European
Gabriela Firea merge în Parlamentul European Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, proaspăt aleasă europarlamentar după scrutinul de duminică, 9 iunie, anunță că și-a ales cele două comisii în care va activa în Parlamentul European.

Gabriela Firea și-a ales comisiile în care va activa în Parlamentul European

Președinta organizației PSD București a optat pentru comisia dedicată susținerii drepturilor femeilor, tratamentului egal în societate, împotriva violenței domestice şi comisia pentru educație şi cultură.

ADVERTISEMENT

„În Parlamentul European, am ales să activez în comisia dedicată susținerii drepturilor femeilor, tratamentului egal în societate, împotriva violenței domestice dar şi în comisia pentru educație şi cultură”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD a mai precizat și că și-a luat rămas bun de la colegii senatori după patru ani de activitate în Parlamentul României. Gabriela Firea a demisionat pentru a-și putea prelua mandatul de europarlamentar.

ADVERTISEMENT

„Mi-am luat rămas bun de la colegii din Senat, după patru ani de activitate împreună, timp în care am propus, dezbătut şi votat legi utile din domeniile : tineret, familie, sănătate, dezvoltarea oraşelor”, a mai scris social-democrata.

Plenul Senatului a luat act, marţi, de demisia senatoarei PSD şi a aprobat vacantarea mandatului de senator, începând cu data de 1 iulie 2024.

ADVERTISEMENT

„Demisionez din Senatul României începând cu data de 1 iulie, ca urmare a alegerii mele în Parlamentul European (…).

Vreau să vă mulţțumesc foarte mult pentru colaborarea atât în plen, cât şi în comisiile de specialitate, să vă asigur în continuare de tot respectul meu şi toată buna colaborare, şi sunt convinsă că ne vom revedea, chiar dacă în alte structuri organizatorice”, a declarat marți Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Alianța PSD-PNL a obținut cele mai multe mandate în Parlamentul European, conform rezultatelor oficiale finale anunțate de BEC. Astfel, în urma atribuirii celor 33 de mandate alocate României în Parlamentul European, situația se prezintă astfel:

  • PSD PNL – 19 mandate
  • AUR – 6 mandate
  • ADU – 3 mandate
  • SOS ROMÂNIA – 2 mandate
  • UDMR – 2 mandate
  • Nicu Ștefănuță
ADVERTISEMENT