Alegeri 2024

Gabriela Firea și Daniel Băluță, soluții pentru traficul sufocant din București. Social-democrații au vorbit de pe șantier

Gabriela Firea și Daniel Băluță spun că au soluții pentru descongestionarea traficului. Social-democrații au vorbit pe șantierul viitorului pasaj Apărătorii Patriei
10.05.2024 | 14:53
Gabriela Firea si Daniel Baluta solutii pentru traficul sufocant din Bucuresti Socialdemocratii au vorbit de pe santier
Gabriela Firea și Daniel Băluță au vizitat șantierul viitorului pasaj de la Apărătorii Patriei / Foto: captură, Facebook
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a prezentat, vineri, soluții pentru traficul bucureștean aglomerat, alături de primarul Sectorului 4, George Băluță. Cei doi au vorbit de pe șantierul viitorului pasaj rutier de la Apărătorii Patriei.

Discursuri pe șantierul pasajului Apărătorii Patriei

Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Capitalei, a prezentat, vineri, soluțiile pentru descongestionarea traficului bucureștean, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

ADVERTISEMENT

Cei doi au vorbit de pe șantierul șantierul viitorului pasaj rutier de la Apărătorii Patriei, „cel care, odată finalizat, va veni în completarea pasajului Europa Unită și va fluidiza circulația rutieră într-una dintre cele mai tranzitate zone din București”, a spus Băluță.

Traficul sufocant și poluarea

Gabriela Firea a arătat că Bucureștiul se află pe locul opt în lume și pe locul patru în Europa, în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto.

ADVERTISEMENT

„Cea mai mare problemă pe care o are în continuare Capitala şi care a reieşit din discuţiile cu cetăţenii din municipiul Bucureşti rămâne în continuare traficul sufocant care este generator de poluare. Soluţii sunt. Nu voi fi niciodată de acord cu faptul că unii spun că avem nevoie de specialişti de peste mări şi ţări.

Avem specialişti şi aici în ţară şi în Bucureşti şi avem şi soluţii. Multe dintre ele le-am aplicat, atât eu, cât şi colegii noştri din sectoare, încă de acum patru, cinci, şase ani şi s-au văzut efectele în Capitală. Din păcate, în ultimii patru ani nu s-au mai continuat aceste proiecte şi de aceea traficul este mai sufocant ca acum patru ani de zile şi, de asemenea, poluare”, a spus Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Soluțiile social-democraților

Candidata PSD a prezentat „soluții” pentru traficul bucureștean din care a enumerate un parc auto reînnoit pentru transportul public, benzi unice pentru vehiculele STB, pentru ambulanțe și taxiuri, intersecții corelate și semaforizate, subliniind și importanța lucrărilor mari de infrastructură.

„Este vorba despre înnoirea parcului auto al Societăţii de Transport Bucureşti şi am făcut acest lucru şi vom continua în perioada următoare. De asemenea, intersecţii semaforizate, intersecţii inteligente corelate. Bandă unică pentru transportul în comun, pentru ambulanţe şi pentru taxiuri. Cele mai importante sunt lucrările de mare infrastructură – podurile, pasajele, supralărgirile. Am realizat câteva mari obiective de infrastructură în mandatul anterior şi cu siguranţă aşa vom proceda şi în continuare”, a spus Firea.

ADVERTISEMENT

„Primii pași” făcuți de Băluță

Primarul Daniel Băluță a vorbit despre „primii pași” făcuți de el în 2016 pentru rezolvarea problemelor de trafic.„Rezultatele muncii pe care am făcut-o deja au început să se vadă. De ce spun asta? Pentru că aici în sudul Bucureştiului care, până în anul 2016, a fost uitat de administraţiile Bucureştiului s-au întâmplat câteva lucruri care au schimbat fundamental contextul.

Primii paşi pe care i-am făcut în anul 2016 am preluat de la Primăria Capitalei strada Luică, Turnu Măgurele, Iriceanu, Bulevardul Obregia şi primul lucru pe care l-am făcut este să lărgim aceste bulevarde. După ce le-am lărgit, am început să construim pasajele pentru a rezolva problemele de trafic pe care le-am avut în intersecţiile din această zonă. Primul pasaj pe care l-am şi finalizat, pasajul Europa Unită deja îşi face simţită prezenţa”, a spus el.

„Conflictul de intersecții”

Daniel Băluță a precizat că pasajul de la Apărătorii Patriei va fi finalizat într-un an și opt luni maxim și va rezolva astfel un „conflict de intersecții”.

„Ne aflăm aici la al doilea şantier al pasajului Apărătorii Patriei, pasaj care într-un an şi jumătate, într-un an şi opt luni va fi finalizat şi va rezolva acest conflict de intersecţii pe care îl reprezintă zona Turnu Măgurele, Iriceanu şi Şoseaua Berceni. Spun lucrul acesta pentru că în trecut era un calvar tot ceea ce înseamnă trafic în această zonă”, a declarat edilul primarul Sectorului 4.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România!...
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România! Puțină lume știe acest detaliu