ADVERTISEMENT
News

Gabriela Firea și PSD contestă alegerile din București! „Avem indicii că lucrurile nu au fost corecte”

Autor: Flaviu Popa | 29.09.2020 | 22:32
Gabriela Firea și PSD contestă alegerile din București! „Avem indicii că lucrurile nu au fost corecte”
Gabriela Firea vrea să conteste alegerile din București. Foto: Hepta

Gabriela Firea contestă alegerile din București și lasă să se înțeleagă că vrea ca acest proces electoral să fie reluat.

ADVERTISEMENT

Nu doar Sectorul 1 din București este contestat, atât de PSD, cât și de USR-PLUS, conform unor informații apărute marți seară, 29 septembrie.

Gabriela Firea, marele perdant al alegerilor din 27 septembrie 2020 contestă corectitudinea alegerilor și cere o renumărare a voturilor.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea și PSD contestă alegerile din București

Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Conducerea PSD e pregătită să conteste votul din Capitală, considerând acest lucru „o datorie față de bucureșteni”.

ADVERTISEMENT

Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan”, a completat Gabriela Firea.

Conform rezultatelor parțiale anunțate de BEC pentru alegerile locale, la ora 20:00, Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,79% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Edilul în funcție, până duminică, Gabriela Firea (PSD), a obținut 37,98%. Biroul Electoral Central a numărat 97.92% din voturi.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!