Gabriela Firea și soțul său au intrat în sala de clasă alături de copii, deși legea nu permite acest lucru. Cum și-au justificat prezența acolo

Flaviu Popa   
în HotNews
14/09/2020, 15:23
Gabriela Firea și soțul său au intrat în sala de clasă alături de copii, deși legea nu permite acest lucru. Cum și-au justificat prezența acolo
Gabriela Firea a intrat în școală alături de Pandele. Foto: Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea și soțul Florentin Pandele au intrat în clasă alături de copiii lor, deși legea interzice acest lucru.

Din cauza pandemiei, părinții nu pot intra în școală alături de elevi, însă pentru Gabriela Firea și soțul Pandele s-a făcut o mică excepție.

Primarul General al Bucureștiului se apără și spune că legea le permite să intre în școală pentru a prelua manualele.

Firea și Pandele au intrat în școală pentru a face poze alături de copii, deși legea le interzice acest lucru

Internauții s-au revoltat mai ales pentru faptul că Firea și soțul ei nu poartă mască de protecție, însă politicianul PSD se apără și spune că a dat masca jos 30 de secunde, doar pentru o fotografie.

Poza cu Firea și Pandele, alături de copiii lor, fără mască în interiorul școlii, a devenit la scurt timp virală, după ce Firea a postat-o pe pagina personală de Facebook.

G4Media.ro susține că Firea a postat 5 poze, însă a șters ulterior două dintre ele când a realizat că aceste poze ar putea isca controverse din cauza pandemiei de Covid-19.

Internauții nu au apreciat faptul că Firea a avut acces în interiorul școlii, în condițiile în care stresul e maxim în aceste zile din cauza reînceperii anului școlar pe fondul pandemiei de Covid-19.

Gabriela Firea s-a apărat, într-o intervenție telefonică pentru G4Media.ro, și crede că nu a greșit cu nimic.

„Da, toți părinții și copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”, s-a scuzat Firea.

Școlile din România au renunțat la începerea anului școlar la tradiționalele festivități, in timp ce părinților le-a fost explicat că nu au voie să intre în școală pentru a da flori profesorilor, cum se obișnuiește de obicei.

Cu toate acestea, Gabriela Firea nu a rezistat să stea departe de micuții ei înainte de a începe școala, însă acest gest s-ar putea să o coste voturi, cu doar 13 zile rămase înainte de alegerile locale.

Închide ×