Alegeri 2024

Gabriela Firea spune că Spitalul Metropolitan București se va face. „Sănătatea bucureștenilor este esențială”

Gabriela Firea vrea să finalizeze proiectul Spitalului Metropolitan București. Candidata PSD spune că a fost blocat de administrația Nicușor Dan
20.05.2024 | 16:58
Gabriela Firea spune ca Spitalul Metropolitan Bucuresti se va face Sanatatea bucurestenilor este esentiala
Firea spune că va finaliza proiectul Spitalului Metropolitan, început în mandatul precedent / Foto:: Facebook, Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a afirmat, luni, că își propune să ducă la bun sfârșit proiectul construirii Spitalului Metropolitan București, amintind în contex importanța pe care o are construcția de spitale pentru locuitorii orașului.

Condiții mai bune pentru sistemul medical din Capitală

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Generală, a afirmat, luni, că trebuie asigurate mai bune condiții sistemului medical din Capitală, aici funcționând 19 spitale care țin de Primăria Municipiului București, și că starea de sănătate a locuitorilor orașului este primordială.

ADVERTISEMENT

„Sănătatea bucureștenilor, a românilor în general, este esențială. Capitala este poate cel mai important centru medical din România, unde mulți oameni caută alinarea. Sistemul medical, cele 19 spitalele care țin de Primăria Capitalei, face bine zeci de mii de români în fiecare an. Lor trebuie să le asigurăm condiții și mai bune”, a postat președintele PSD București pe pagina Facebook.

Proiectul Spitalului Metropolitan București

Gabriela Firea a arătat că este important să fie reluată construirea de noi spitale pentru a li se asigura locuitorilor Capitalei accesul la servicii de sănătate de cea mai bună calitate. Candidata social-democraților a spus că va finaliza și „proiectul ambițios” al Spitalului Metropolitan București. Gabriela Firea a amintit că acest proiect a fost început în mandatul ei ca primar general, ulterior, spune ea, fiind abandonat în perioada mandatului lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„În domeniul Sănătății trebuie să reluăm construcția de spitale pentru ca toți bucureștenii să aibă acces la servicii de sănătate de calitate. După construcția de clădiri noi la Spitalul de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’ sau de la Spitalul Foișor, îmi propun să duc la bun sfârșit și proiectul ambițios al Spitalului Metropolitan București, pe care l-am început în mandatul meu anterior și care a fost abandonat în ultimii patru ani”, se arată în postarea Gabrielei Firea.

Centre sanitare pentru femei

Gabriela Firea a mai informat că vrea să facă o rețea de centre sanitare pentru femei, pentru toate categoriile de vârstă, cu ajutorul primarilor din sectoare și al Consiliului General al Municipiului București. „Sunt femeie și mamă, înțeleg bine aceste nevoi”, arată ea.

ADVERTISEMENT

„Cu sprijinul primarilor de sector și al colegilor din Consiliul General al Municipiului București, îmi doresc să realizez o rețea de centre pentru sănătatea femeii – fie că vorbim de adolescente, de femei tinere sau de senioare. Sunt femeie și mamă, înțeleg bine aceste nevoi”, a scris candidata social-democraților.

Creșterea natalității, fertilizări in vitro

Totodată, Gabriela Firea a susținut reluarea programului pentru creșterea sporului demografic, programul pentru fertilizări in vitro și sprijinul pentru cuplurile infertile.

ADVERTISEMENT

„Trebuie reluat programul pentru creșterea natalității, susținerea cuplurilor infertile și programul de fertilizare in vitro – sunt peste 800 de copii care au fost aduși pe lume prin programul inițiat de mine. Este cu siguranță cea mai frumoasă realizare a mea, pentru că viața este neprețuită, iar bucuria părinților care au putut avea astfel un copil nu poate fi descrisă în cuvinte”, se mai arată  în postarea lui Firea.

Material realizat la solicitarea PSD 

ADVERTISEMENT
Cătălin Striblea, despre verdictul ÎCCJ în cazul Mario Iorgulescu: „Scăparea unui criminal drogat...
Cătălin Striblea, despre verdictul ÎCCJ în cazul Mario Iorgulescu: „Scăparea unui criminal drogat este mult peste limita suportabilității. Aveți de dat explicații românilor”
Cine este Mark Rutte, zis și „Teflon Mark“, viitorul șef al NATO. Știe...
Cine este Mark Rutte, zis și „Teflon Mark“, viitorul șef al NATO. Știe să vorbească pe limba lui Trump
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Vremea 24 iunie - 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în mai...
Vremea 24 iunie - 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în mai multe zone din ţară. În sud se menţine valul de caniculă
O româncă din Germania i-a uimit pe englezi! Femeia arată răvăşitor şi a...
O româncă din Germania i-a uimit pe englezi! Femeia arată răvăşitor şi a întors toate privirile
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Cine PRIMEȘTE cei mai MULȚI BANI la PENSIE! CALCULELE șefului Casei de Pensii
Cine PRIMEȘTE cei mai MULȚI BANI la PENSIE! CALCULELE șefului Casei de Pensii
Reacția virulentă a educatoarelor după ce un copil cu nevoi speciale ar fi...
Reacția virulentă a educatoarelor după ce un copil cu nevoi speciale ar fi fost marginalizat la serbarea de final de an
Alertă la nivel mondial. Medicament falsificat, pus la vânzare pe piață
Alertă la nivel mondial. Medicament falsificat, pus la vânzare pe piață
Vlad Gherman, anunţul mult așteptat la nici o lună de la nunta cu...
Vlad Gherman, anunţul mult așteptat la nici o lună de la nunta cu Oana Moşneagu. „Ea trebuie să ia o mică pauză”
„Este de neconceput să mori așa!” Gestul unui român care a oprit pe...
„Este de neconceput să mori așa!” Gestul unui român care a oprit pe autostradă ca să ajute o familie cu un copil mic, în Italia
Băncile care oferă cele mai bune dobânzi la depozitele în lei, în luna...
Băncile care oferă cele mai bune dobânzi la depozitele în lei, în luna iunie 2024. Unde câștigi cei mai mulți bani