Alegeri 2024

Gabriela Firea spune pe ce votanți se bazează pentru Primăria Capitalei. Când ar putea avea loc dezbaterea cu Nicușor Dan

Gabriela Firea, despre electoratul pe care se bazează pentru Primăria Capitalei. Anunțul despre dezbaterea față în față cu Nicușor Dan
27.05.2024 | 21:48
Gabriela Firea spune pe ce votanti se bazeaza pentru Primaria Capitalei Cand ar putea avea loc dezbaterea cu Nicusor Dan
Gabriela Firea spune că mulți care l-au votat pe Nicușor Dan sunt acum nemulțumiți de mandatul său / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a vorbit, luni seara, despre „gradul mare de nemulțumire” al bucureștenilor față de, spune ea, administrația Nicușor Dan, în contextul unui sondaj care arată că ea ar putea câștiga PMB dacă s-ar retrage candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone.

„Primarul general a promis foarte multe lucruri și nu a realizat nici măcar 20%”

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a comentat, luni seara, un sondaj realizat la comanda PSD care arată că ar putea câștiga cursa pentru Primărie (cu 35%)  dacă candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, s-ar retrage din competiție. Altfel, potrivit sondajului, lider în preferințele bucureșterilor rămâne Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Candidata social democraților a fost întrebată și dacă au mai avut loc discuții și după anunțul candidaturii ei, sau negocieri politice, privind o retragere din cursă a lui Cristian Popescu Piedone.

„Din câte cunosc eu nu, dar în ceea ce mă privește, nu neapărat legat de sondajul de astăzi, legat de ceea ce aflu în fiecare zi legat din relația directă cu bucureștenii, gradul de nemulțumire este destul de mare și, după toate casele de sondare ale opiniei publice care au realizat cercetări înainte de campanie și chiar înainte de precampanie, deci să spunem că aveau un grad mai mare de acuratețe față de această care poate să influențeze în funcție de cine comandă sondajul, gradul este foarte mare de nemulțumire pentru că din păcate primarul general a promis foarte multe lucruri și nu a realizat nici măcar 20%”, a spus Gabriela Firea la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Electoratul fidel și electoratul nemulțumit

Candidata social-democraților a precizat că însuși primarul general al recunoscut că nu și-a realizat promisiunile făcute bucureștenilor. „Chiar domnia sa a și recunoscut în dezbateri televizate recente că nu a avut toate informațiile când a făcut toate acele promisiuni, a crezut că unele lucruri se revolvă mult mai repede, și că practic recunoaște eșecul administrativ”, spus Firea.

În cursa pentru Primăria Generală, Gabriela Firea a subliniat că se bazează pe electoratul care a votat-o în urmă cu patru ani dar și pe cei care sunt nemulțumiți la ora actuală de Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„Cu alte cuvinte, mă bazez în special pe bucureștenii care m-au votat acum aproape patru ani și au fost dezamăgiți că nu am rămas să-mi continui proiectele la primărie, și mă bazez de asemenea pe aceia care sunt nemulțumiți de actualul primar general, chiar dacă atunci l-au votat, și așa cum subliniam sunt mulți din aceștia”, a declarat ea.

Dezbaterea cu Nicușor Dan, poate săptămâna viitoare

Gabriela Firea a mai spus că așteaptă încă o dezbatere cu primarul general, în care fiecare să-și prezinte realizările de mandat, spunând că ea ar putea avea loc săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

„Și ne-am dori să venim în fața dumneavoastră la o dezbatere cât se poate de concretă, pe ceea ce am făcut fiecare în mandat, pentru că avem ce să comparăm și, veți spune că sunt subiectivă, dar, din punctul meu de vedere, obiectiv vorbind, am realizat mai multe proiecte, din toate domeniile de activitate, cu care pot să ies în față și să le readuc aminte, și bineînțeles, domnul primar să prezinte ceea ce a făcut în acești patru ani de zile.

Mi-aș dori o astfel de dezbatere pe teme administrative, nu neapărat politice. Am trasmis și o scrisoare deschisă către domnul primar, poate că săptămâna viitoare va avea loc și o astfel de dezbatere. Eu voi participa”, a spus Firea.

Material realizat la solicitarea PSD 

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”