News

Gabriela Firea, un nou atac la Nicuşor Dan: ”Nu s-a pus o cărămidă pe șantiere. Totul s-a ruinat”

Reproșuri noi pentru primarul Capitalei, Nicușor Dan. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Gabriela Firea, acuză că edilul a abandonat programul de consolidare a clădirilor.
28.06.2022 | 12:55
Gabriela Firea un nou atac la Nicusor Dan Nu sa pus o caramida pe santiere Totul sa ruinat
Gabriela Firea continuă războiul declarațiilor cu Nicușor Dan. Foto: facebook.com/gabifirea - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea susține că în urmă cu trei ani, când ea se afla la conducerea Primăriei Capitalei, fusese terminată consolidarea primei clădiri prin programul București Trainic.

Gabriela Firea nu înțelege de ce a fost uitat programul București Trainic

La acea vreme, fosta primăriță se deplasa pe strada Blănari, nr. 10, pentru a vedea cum arată clădirea consolidată. În prezent, ea susține că actuala conducere a PMB a lăsat șantierele în stadiul în care le-au găsit la preluarea mandatului, după alegerile locale din 2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, Gabriela Firea îi reproșează lui Nicușor Dan că a ignorat complet programul de consolidare a clădirilor vechi și că pe șantiere nu s-a mai făcut nimic în cadrul programului București Trainic.

Fix în urmă cu trei ani, vizitam prima clădire consolidată din programul București Trainic, în strada Blănari nr. 10. Bucureștenii începuseră să prindă încredere în Primăria Capitalei, dar totul s-a ruinat.  

ADVERTISEMENT
Programul București Trainic nu a mai avansat de când la conducerea PMB a venit Nicușor Dan.

De un an și jumătate, nu s-a pus o cărămidă pe șantiere. Clădirile aflate în consolidare au fost complet abandonate de Nicușor Dan, iar proprietarii au ajuns să se adreseze instanțelor de judecată.

Blănari nr. 2, Biserica Enei nr. 14, Știrbei Vodă nr. 20, Calea Victoriei nr. 22-24 și așa mai departe. Sunt adresele blocurilor unde lucrările de consolidare bat pasul pe loc de peste un an și jumătate.

ADVERTISEMENT

Nu doar că nu a început măcar un șantier nou, dar au fost blocate și cele care erau aproape gata. De exemplu, la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 mai era nevoie doar de finisaje”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Clădire consolidată în cadrul programului București Trainic.

Nicușor Dan, acuzat că nu-și respectă promisiunile

Mai departe, fosta primăriță generală a subliniat că fostul contracandidat pentru fotoliul PMB nu își respectă promisiunile prezentate înainte de alegerile locale din 2020.

ADVERTISEMENT

Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan se lăuda cu va „începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic”. Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate. Evident, tot echipa Firea este vinovată pentru tot.  Nici protecția clădirilor-simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general.”

În finalul postării, Firea a mai transmis că Nicușor Dan ignoră un alt proiect început în mandatul ei: ”În următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București, Nicușor Dan propune renunțarea la demersurilor Primăriei Capitalei de a aduce la viață clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord.

Clădirea este în paragină, iar noi am început demersurile pentru expropriere. Nicușor Dan trebuia doar să continue, dar nu e nici o surpriză că refuză, blochează sau pasează răspunderea.”

Amintim că în luna aprilie, Gabriela Firea critica mandatul lui Nicușor Dan și arăta că niciodată Bucureştiul nu a fost atât de murdar ca în prezent. De cealaltă parte, Nicușor Dan a atacat-o pe Firea când a anunțat achitarea datoriilor cu iluminatul de Crăciun. Acestea au fost doar câteva dintre contrele înregistrate între cei doi. Recent, FANATIK a scris că acest schimb dur de declarații face parte din lupta pentru următorul mandat de la PMB, astfel că Nicușor Dan și Gabriela Firea au început șicanele electorale încă de acum.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”