Alegeri 2024

Gabriela Firea, vizită cu Marcel Ciolacu la o grădiniță construită în doar șase luni. „Ar putea fi luat modelul de toate sectoarele”

Firea: „Peste 7.000 de copii nu au prins loc la grădinițele și creșele de stat din București anul trecut”. Candidata PSD subliniază deficitul mare în Capitală
08.05.2024 | 09:23
Gabriela Firea vizita cu Marcel Ciolacu la o gradinita construita in doar sase luni Ar putea fi luat modelul de toate sectoarele
Gabriela Firea spune că mii de copii din București nu au prins loc anul trecut în grădinițe și creșe / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a vizitat, miercuri, împreună cu premierul Marcel Ciolacu și cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, o grădiniță construită de la zero, în numai șase luni.

Construită în șase luni de la zero

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a vizitat, miercuri, împreună cu premierul Marcel Ciolacu și cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, o grădiniță construită de la zero, în șase luni.

ADVERTISEMENT

Daniel Băluță a explicat că pe locul noii grădinițe se afla una veche, care prezenta risc seismic, și a fost mai ieftin ca aceasta să fie demolată și în locul ei să fie construită cea nouă, „de trei ori mai mare”.

„Și asta e construită în șase luni de la zero?”, a întrebat Marcel Ciolacu. „În șase luni de zile, da, de la zero”, a răspuns Băluță, precizând că „noi ne-am inspirat din ceea ce înseamnă Nordic, din Suedia și din Norvegia, avem o firmă specializată în așa ceva”. „La ce deficit de grădinițe este în București, ar putea fi luat modelul de toate sectoarele”, a completat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Firea: „Cine nu are proiecte se plânge că nu e ajutat și dă vina pe alții”

„Asta a ajuns în Washigton Post, asta a făcut Guvernul României, te-ai dus cu proiectul și ei au finanțat”, a spus Marcel Ciolacu. „Dacă ai proiecte, cine nu are proiecte se plânge că nu e ajutat și dă vina pe alții”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a precizat că mii de copii nu au mai prins locuri în grădinițele și creșele de stat din Capitală, părinții fiind nevoiți să găsească alternative, unele evident mai scumpe.

ADVERTISEMENT

„Peste 7.000 de copii nu au prins loc la grădinițele și creșele de stat din București, anul trecut! Toate aceste familii au fost obligate să găsească soluții, unele dintre ele mult prea costisitoare.În Sectorul 4, colegul meu Daniel Băluță, a început un plan amplu de construire a unor grădinițe modulare, din materiale ușoare, care pot fi ridicate rapid pe spații existente deja, a scris Gabriela Firea ulterior pe pagina sa Facebook.

Un model și pentru alte zone din București

Firea a spus că grădinița pe care a vizitat-o este un model care poate fi implementat și în alte zone ale Bucureștiului. Grădinița are 200 de locuri și o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

„Am vizitat, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, Grădinița Școlii 194. Este un model care poate fi aplicat cu ușurință în multe zone ale Capitalei și în celelalte sectoare unde există atât de mare nevoie de aceste instituții de educație timpurie. O grădiniță cu 200 de locuri, de peste 2.000 mp, construită de la zero.

De asemenea, Sectorul 4 a făcut deja primii pași pentru reconfigurarea unor clădiri existente, aflate în proprietatea sau în administrarea autorității locale, pentru a le transforma în creșe și grădinițe noi. Vor fi create peste 2.000 de locuri”, se mai arată în postarea Gabrielei Firea.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii