Fotbal international

Gabriela Firea vrea să amenajeze spaţii de vizionare a meciurilor de la EURO 2020! Primăria Capitalei încearcă să preia Parcul Național

06.09.2018 | 18:19
Gabriela Firea vrea sa amenajeze spatii de vizionare a meciurilor de la EURO 2020 Primaria Capitalei incearca sa preia Parcul National

Gabriela Firea vrea să amenajeze spaţii de vizionare a meciurilor de la EURO 2020! Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti vrea să preia în administrare Parcul Naţional, care se află în jurul Arenei Naţionale. PMB dorește de la Consiliul Local al Sectorului 2, pe lângă parc şi Teatrul de Vară „Mihai Eminescu”. Astfel, potrivit proiectelor de hotărâre, care se afla pe ordinea de zi a şedinţei de joi, municipalitatea intenţionează să amenajeze în ambele locaţii spaţii de vizionare a meciurilor de la Euro 2020.

Gabriela Firea vrea să amenajeze spaţii de vizionare a meciurilor de la EURO 2020! Gabriela Firea alaturi de Simona Halep pe Arena Nationala din Bucuresti dupa cucerirea trofeului la turneul de la Roland Garros, luni 11 iunie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Gabriela Firea vrea să amenajeze spaţii de vizionare a meciurilor de la EURO 2020!

Gabriela Firea vrea să amenajeze spaţii de vizionare a meciurilor de la EURO 2020!

De remarcat că Arena Naţională va fi gazda a 3 meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală.

Tototdată, Primăria Capitalei a decis să plătească nu mai puțin de 50 de milioane de euro pentru achiziţionarea Parcului Verdi de la actualul proprietar, fost acţionar la Clubul Dinamo, Dragoş Săvulescu, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Deputatul Nicuşor Dan a fost şi el prezent la şedinţă, spunând că suma pe care Municipalitatea vrea să o plătească este mult prea mare, iar în acel moment consilierii generali PSD şi ALDE au părăsit sala de şedinţă, refuzând să-l asculte.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 37 de voturi “pentru”, opt abţineri şi trei voturi “împotrivă”. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de vot de două treimi. O parte dintre consilierii generali USR s-au abţinut de la vot.

Decizia a fost contestată de consilierii USR

Potrivit proiectului de hotărâre, Geta Săvulescu şi Dragoş Săvulescu vor vinde municipalităţii cele şapte terenuri pe care le deţin din Parcul Verdi, în suprafaţă totală de 46.088 de metri pătraţi,cu 1.080 de euro pe metru pătrat, însemnând un preţ de aproape 50 de milioane de euro pe toate cele şapte terenuri, care au între 752 de metri pătraţi şi 13.113 metri pătraţi. Suprafaţa a fost retrocedată în urmă cu mulţi ani, însă a rămas nefolosită: spaţiul verde este neîngrijit şi nici proprietarii nu pot exploata zona.

Deputatul Nicuşor Dan a fost şi el prezent la şedinţa CGMB de joi. Când a luat cuvântul pe proiectul privind Parcul Verdi, consilierii generali PSD şi ALDE au părăsit sala de şedinţă, refuzând să-l asculte. Nicuşor Dan a explicat că suma pentru care sunt cumpărate terenurile este mult prea mare şi că din punctul său de vedere, terenurile ar fi trebuit cumpărate cu maximum 100 de euro/mp, nu 1.080 de euro, cum a este cererea familiei Săvulescu.

“Această hotărâre va avea exact efect contrar. În Bucureşti, este vorba despre o suprafaţă de 200-300 de hectare de teren care aparţine privaţilor. Dacă veţi consfinţi prin acestă hotărâre o sumă de 1.000 de euro pe metru pătrat, o să ajungem la o sumă de 2-3 miliarde de euro, pe care Bucureştiul nu şi-o permite”, a afirmat Nicuşor Dan.

4 partide se vor juca la București în cadrul CE 2020