News

Gabriela Firea vrea să „neutralizeze” reclamele de pe traseul Papei în București: „Oare așa fac și în Roma?”

29.05.2019 | 18:30
Gabriela Firea vrea sa neutralizeze reclamele de pe traseul Papei in Bucuresti Oare asa fac si in Roma
ADVERTISEMENT

Papa Francisc va ateriza în România vineri, 31 mai, când va ateriza pe Aeroportul din Otopeni, unde va fi așteptat de Klaus Iohannis și prima doamnă. După aceea Papa Francisc va avea un program plin în București, iar Primăria Municipiului București, condusă de Gabriela Firea, vrea să se asigure că totul va merge strună. Așa că autoritățile au dat o dispoziție prin intermediul Poliției Locale prin care toate reclamele de pe traseul Suveranului Pontif să fie acoperite cu mesh-uri și să fie neutralizate.

Gabriela Firea vrea să „neutralizeze” reclamele din București, înainte de vizita Suveranului Pontif

Potrivit Libertatea, decizia ca reclamele să fie acoperite a venit pe calea unui sms din partea lui Ștefan Zalko, directorul Serviciul control disciplină în construcții din partea Poliției Locale a Municipiului București.  ”E un exces tipic administrației Firea și obiceiului nostru de ”vine șeful”. Oare în Roma se dau jos reclamele când trece Papa?”, a comentat pentru sursa citată o persoană care lucrează la o firmă de publicitate.

ADVERTISEMENT

De altfel, Poliția Locală a recomandat firmelor ca în locul reclamelor să ia legătura cu biserica catolică pentru a pune mesaje de întâmpinare pentru Papa Francisc. Firmele s-au arătat furioase, au invocat contractele pe care le au în derulare și „practica ceaușistă”.

Gabi Firea a vrut să „neutralizeze” reclamele înainte de vizita lui Papa Francisc în București *foto: hepta.ro
Gabi Firea a vrut să „neutralizeze” reclamele înainte de vizita lui Papa Francisc în București *foto: hepta.ro

Vizita Papei Francisc în București închide școlile și liceele

Vizita Suveranului Pontif în Capitală va închide cursurilede la mai multe grădinițe, școli și licee din București pentru vineri,  31 mai, când va începe vizita oficială a Papei în București. Cursurile vor fi suspendate partial și joi, în unitățile de învățământ de pe traseul principal al Papei.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc se va afla vineri la București, într-o vizită istorică, iar circa 25.000 de oameni s-au înscris pentru a participa la pelerinajul de la Biserica Sfântul Iosif, pentru aceștia fiind amenajate două zone speciale unde vor putea urmări pe ecrane uriașe unde se va afla Papa în momentele importante.