Sporturi

Gabriela Ruse a fost învinsă cu greu de Garbine Muguruza la WTA Monterrey 2019! Ce a spus iberica la finalul partidei

03.04.2019 | 16:00
Gabriela Ruse a fost invinsa cu greu de Garbine Muguruza la WTA Monterrey 2019 Ce a spus iberica la finalul partidei

Gabriela Ruse a fost învinsă cu greu de Garbine Muguruza la WTA Monterrey 2019. Gabriela Ruse, locul 230 WTA, a fost cât pe ce să forţeze un set decisiv contra favoritei numărul doi la turneul de la Monterrey, de categorie Internaţional, cu premii totale în valoare de 250,000 de dolari. Campioana en-titre la acest turneu este chiar iberica Garbine Muguruza, locul 19 WTA.

Gabriela Ruse a fost eliminată cu greu de Garbine Muguruza la Monterrey

Ajunsă pe tabloul principal de la Monterrey din posta de lucky loser, Gabriela Ruse, în vârstă de 21 de ani, a fost învinsă în primul tur de către Garbine Muguruza, scor 6-4, 7-6(4), la capătul unui meci care a durat o oră şi 46 de minute de joc. Jucătoarea de tenis din România a avut mai multe şanse să ducă disputa într-un set decisiv, dar la 5-4 în favoarea ei a ratat trei mingi de set.

Pentru participarea pe tabloul principal, jucătoarea de tenis din Bucureşti va încasa 1925 de dolari și 15 puncte în clasamentul WTA de simplu. La polul opus, Garbine Muguruza va continua la turneul din Mexic şi o va întâlni în turul următor pe rusoaica Margarita Gasparyan. După ce Gabriela Ruse a părăsit competiţia, România nu mai are nicio reprezentantă la competiţia din Monterrey, Monica Niculescu şi Andreea Roşca fiind eliminate încă din calificări, iar Ana Bogdan a pierdut şi ea în primul tur. 

Gabriela Ruse pe terenul de tenis

Ce a declarat Garbine Muguruza după meciul din primul tur de la Monterrey

“A fost un meci greu pentru primul tur. S-a jucat la o oră târzie şi a fost răcoare. În ciuda acestor condiţii, a trebuit să mă lupt şi să nu-mi pierd speranţa. Sunt cinci meciuri în total. Azi a fost primul, aşa că privesc înainte, iau fiecare meci în parte şi vom vedea ce va fi la final”, a declarat Garbine Muguruza la conferinţa de presă de după meciul din runda inaugurală.