Sporturi

Gabriela Ruse a pierdut fără drept de apel primul set al meciului cu Ekaterina Alexandrova! Început dificil pentru România în barajul de FED Cup

07.02.2020 | 16:51
Gabriela Ruse a pierdut fara drept de apel primul set al meciului cu Ekaterina Alexandrova Inceput dificil pentru Romania in barajul de FED Cup
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a pierdut fără drept de apel, scor 1-6, primul set al meciului cu Ekaterina Alexandrova, din barajul de FED Cup. Sportiva noastră, aflată pe locul 166 WTA, a luat primul game la 0-5, după ce a ratat nu mai puțin de cinci mingi de break, iar serviciul a dezavantajat-o pe Gabriela, care a câștigat doar 36% dintre mingile jucate pe primul serviciu al său.

Serviciul Gabrielei îi oferă Alexandrovei primul set

Gabriela Ruse a întâlnit-o pe Ekaterina Alexandrova în primul meci al duelului dintre România și Rusia, ce contează pentru calificarea la turneul final al FED Cup, programat la Budapesta la jumătatea lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea noastră a avut un început de set modest, reușind să câștige primul game, chiar pe serviciul advers, la 0-5, după ce ratase alte cinci mingi de break. Sportiva din Rusia a părut să controleze disputa pe toată durata primului act, cu șase lovituri câștigătoare, de două ori mai multe decât ale Gabrielei.

Primul serviciu a părut, în primul set, cel mai slab punct al jocului Gabrielei Ruse. Sportiva noastră a câștigat doar cinci dintre cele 14 mingi jucate pe primul serviciu, un procentaj modest, de 36%.

ADVERTISEMENT

Ambele sportive au preferat să joace din spatele terenului în primul set, doar Gabriela încercând o singură venire la fileu, care, însă, s-a concretizat în punct pentru Alexandrova.

Mai multe greșele neforțate pentru rusoaică

Ekaterina Alexandrova a avut 10 greșeli neforțate în primul set, cu una mai mult decât Gabriela Ruse, lucru normal, având în vedere stilul de joc al rusoaicei, care a încercat aproape în permanență să atace.

ADVERTISEMENT

Alexandrova a câștigat două puncte direct cu serviciul, dar a avut și trei dublu greșeli, față de două comise de Gabriela în primul act.

Statisticile primului set al meciului dintre Ruse și Alexandrova:

  • Ași: Ruse 0, Alexandrova 2
  • Duble greșeli: Ruse 2, Alexandrova 3
  • Puncte câștigate cu primul serviciu: Ruse 36%, Alexandrova 79%
  • Mingi de break fructificate: Ruse 1/6, Alexandrova 3/5
  • Lovituri câștigătoare: Ruse 3, Alexandrova 6
  • Greșeli neforțate: Ruse 9, Alexandrova 10
ADVERTISEMENT