Sport

Gabriela Ruse, abandonată fără explicații, chiar pe teren, în turneul de la Roma. Ce decizie au luat organizatorii

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut parte de un moment șocant în timpul meciului din optimile probei de dublu de la Roma. Partenera ei de concurs a abandonat-o în timpul jocului, fără nicio explicație.
12.05.2022 | 17:51
Gabriela Ruse abandonata fara explicatii chiar pe teren in turneul de la Roma Ce decizie au luat organizatorii
Gabriela Ruse a fost abandonată fără explicații în timpul meciului din optimile turneului de la Roma, de partenera ei de întrecere Marta Kostyuk. Sursa foto Twitter
ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a fost eliminată de două ori în doar 24 de ore la Roma. În turneul de simplu s-a înclinat în fața liderul mondial Iga Swiatek. În proba de dublu a fost abandonată de ucraineanca Marta Kostyuk, în timpul meciului cu Veronika Kudermetova şi Anastasia Pavlyucenkova.

Gabriela Ruse lăsată cu ochii în soare de Marta Kostyuk

Perechea Gabriela Ruse – Marta Kostyuk (Ucraina) a făcut un meci excelent în primul tur al turneului de dublu de la WTA 1000 Roma și s-au impus lejer în fața echipei Ulrikke Eikeri (Norvegia) / Catherine Harrison (SUA), scor 6-0, 6-2, după doar o oră de joc.

ADVERTISEMENT

Veronika Kudermetova şi Anastasia Pavlyucenkova au fost adversarele celor două, joi, în optimile de finală, însă meciul s-a terminat brusc.

Marta Kostyuk a părăsit suprafața de joc la finalul primul set, câștigat cu 6-1 de Kudermetova și Pavlyucenkova. Ucraineanca s-a dus direct la vestiare părând să solicite un time aut medical.

ADVERTISEMENT

După doar 10 minute fizioterapeutul partenerei Gabrielei Ruse a revenit în arenă și a anunțat arbitrul de scaun că Marta Kostyuk a decis să se retragă. Gestul ucrainencei a surprins-o și a pus-o într-o situație stânjenitoare pe Gabriela Ruse care a trebuit să accepte forfait-ul coechipierei ei.

Gabriela Ruse a abandonat în calificări, dar a revenit spectaculos pe tabloul principal

În vârstă de 24 de ani, Gabriela Ruse, locul 54 mondial, a avut numai probleme la Roma. Din cauza unei accidentări a fost nevoită să abandoneze meciul cu Lauren Davis, în calificări, la scorul de 1-5.

ADVERTISEMENT

Românca a ajuns în cele din urmă pe tabloul principal din postura de lucky loser și a trecut spectaculos în runda inaugurală de Shelby Rogers, scor 3-6, 6-1, 6-4.

A urmat victoria de la dublu, și lucrurile păreau că au luat o turnură pozitivă pentru Gabriela. În turneul de simplu a urmat, însă, corecția în fața liderului mondial Iga Swiatek 3-6, 0-6, iar din competiția de dublu a fost eliminată după abandonul surprinzător al martei Kostyuk

ADVERTISEMENT

În ciuda experiențelor mai puțin plăcute, Gabriela Ruse va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de 13.176 de euro şi 80 de puncte WTA, pentru accederea în turul 2 la simplu.

De asemenea, va împărți premiul de 8.564 de euro cu Kostyuk, pentru calificarea în optimi la dublu. Românca va fi recompensată cu alte 105 puncte în clasamentul mondial al probei de dublu.

ADVERTISEMENT