Sport

Gabriela Ruse a anunțat componența noului staff tehnic: ”Bine aţi revenit în echipă”

Gabriela Ruse a luat modelul prietenei Simona Halep și și-a concediat antrenorul după cel mai bun an al carierei. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Andrei Cociașu.
04.02.2022 | 13:27
Gabriela Ruse a anuntat componenta noului staff tehnic Bine ati revenit in echipa
Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, care s-a despărţit în această săptămână de antrenorul Andrei Cociaşu, a anunţat că va colabora cu Iulian Vespan şi Cătălin Nedelescu. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
04-02-2022
11:28

Gabriela Ruse va colabora din nou cu Iulian Vespan şi Cătălin Nedelescu

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, care s-a despărţit în această săptămână de antrenorul Andrei Cociaşu, a anunţat că va colabora cu Iulian Vespan şi Cătălin Nedelescu.

”Bine aţi revenit în echipă, Iulian Vespan şi Cătălin Nedelescu. Sunt încântată să lucrez cu voi din nou. Prima noastră colaborare a fost încununată de primul meu titlu WTA. Abia aştept să văd ce vom reuşi împreună de această dată”, a notat Ruse pe Instagram, făcând referire la titlul câştigat vara trecută la Hamburg.

Gabriela Ruse antrenor concediat

Gabriela Ruse a avut un an 2021 de poveste. Jucătoarea din România a câștigat primul ei titlu WTA și a făcut un salt de peste 150 de locuri în ierarhia mondială, fiind pe locul 61.

A luat modelul Simonei Halep! Gabriela Ruse şi-a concediat antrenorul

Andrei Cociașu a fost antrenorul care a reușit să o ducă la aceste performanțe. După Australian Open 2022, Gabriela Ruse a decis să întrerupă colaborarea cu tehnicianul cu care a reușit cel mai bun an al carierei.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de antrenorul Gabrielei Ruse, care s-a declarat mândru de performanțele reușite alături de jucătoarea din România:

“Aș dori să vă anunț că, din păcate, colaborarea mea cu Gabriela Ruse a luat sfârșit. Când am bătut palma la începutul verii trecute, am stabilit împreună că top 50 WTA este un obiectiv cât se poate de tangibil și realist, având în vedere oceanul de potențial în care se scălda tenisul ei.

ADVERTISEMENT

“Mă declar foarte norocos și recunoscător să fi luat parte la parcursul excepțional din ultimul an”

Am crezut amândoi zi de zi în această viziune și mă declar foarte norocos și recunoscător să fi luat parte la parcursul excepțional din ultimul an…primul titlu WTA, prima finală WTA, prima victorie pe tabloul principal al unui Grand Slam și un salt de 150 locuri până pe nr. 61 mondial. Amintiri de neuitat!

Aș dori să îi mulțumesc Gabrielei pentru șansa oferită și îi urez mult succes pentru restul sezonului”, a scris Andrei Cociașu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Anunțul lui Andrei Cociașu vine la o zi după ce Simona Halep a luat decizia de a-l concedia pe antrenorul Adrian Marcu, acuzând o problemă de comunicare în timpul antrenamentelor și în timpul meciurilor.

Gabriela Ruse a vrut să se retragă: “A fost o perioadă neagră. O persoană importantă din familia mea a decedat, am fost accidentată”

În urmă cu câțiva ani, numeroasele accidentări și un deces în familie au făcut-o pe Gabriela Ruse să ia în calcul și o retragere, deși avea o vârstă foarte fragedă. Însă, antrenamentele alături de Simona Halep au ajutat-o mult:

ADVERTISEMENT

“A fost o perioadă neagră. O persoană importantă din familia mea a decedat, am fost accidentată, lucrurile nu erau bune. Mă gândeam să mă retrag, îmi venea să mă las.

Pentru mine faptul că Simona a acceptat şi m-a vrut la antrenamente în ultima perioadă a fost clar un bonus. Mă antrenam destul de slab şi ţinteam la nişte rezultate fără să mă antrenez atât de sus.

Clar, am încercat să fur şi din jocul ei, cu toate că nu avem un stil asemănător. Mi-am îmbunătăţit jocul şi mentalul uitându-mă la ea. Este foarte important să nu o enervezi pe teren, pentru că dacă o enervezi scoate acel demon când, efectiv, nimeni nu mai crede”, a povestit Gabriela Ruse înainte de debutul la Transylvania Open.

Ruse, prietenă bună cu Emma Răducanu

Gabriela Ruse este prietenă bună cu Emma Răducanu. De altfel, primul meci disputat de Emma Răducanu în Regat după câștigarea US Open a fost împotriva Gabrielei Ruse, un demonstrativ câștigat de britanică, scor 6-3, 7-6.

  • 23 de ani are Gabriela Ruse
  • 61 WTA este locul ocupat de Gabriela Ruse
ADVERTISEMENT